• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Hermes: Η ζήτηση για τα πολυτελή είδη -όπως οι τσάντες Birkin- αναζωπυρώνεται

    • Bloomberg

    Oi πολυπόθητες τσάντες Birkin αξίζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ


    Η εταιρεία πολυτελών ειδών Hermes International επέστρεψε στην ανάπτυξη καθώς το ενδιαφέρον των καταναλωτών για προϊόντα όπως οι τσάντες Birkin, αναζωπυρώθηκε μετά τα lockdown που σημειώθηκαν νωρίτερα μέσα στη χρονιά.

    Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου στο τμήμα δερμάτινων ειδών αυξήθηκαν κατά 7,8% σε σταθερό νόμισμα, δήλωσε η κατασκευάστρια εταιρεία της Birkin την Πέμπτη. Οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση 7%. Συνολικά, τα έσοδα ανήλθαν σε 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ (2,13 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τη διάρκεια του τριμήνου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις κατά 100 εκατομμύρια ευρώ, με την επιχείρηση να επιστρέφει στην ανάπτυξη.

    H Hermes διευκρίνισε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος του Covid-19 στο σύνολο του έτους, ωστόσο επιβεβαίωσε έναν «φιλόδοξο στόχο για αύξηση εσόδων σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες» μεσοπρόθεσμα.

    Η συσσωρευμένη ζήτηση που εκδηλώθηκε μετά από τα lockdowns βοήθησε την Hermes, με τους καταναλωτές να σπεύδουν να αποκτήσουν τις ακριβές τσάντες της εταιρείας και τα μεταξωτά μαντήλια. Η εταιρεία περιόρισε τον αριθμό των αποκλειστικών προϊόντων που προσφέρονται σε καταστήματα και διαδικτυακά για να δημιουργήσει έλλειψη.

    Τα δερμάτινα είδη αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των πωλήσεων της Hermes, οδηγώντας ορισμένους αναλυτές στο ερώτημα εάν η εταιρεία έχει μεγάλη εξάρτηση από λίγα εμβληματικά προϊόντα. Ωστόσο, η ίδια διατηρεί όλο και μεγαλύτερο ποσοστό τσαντών εκτός αποθεμάτων, σύμφωνα με τον Edouard Aubin, αναλυτή της Morgan Stanley.

    “Η τιμή των τσαντών της Hermes στην αγορά μεταχειρισμένων ειδών συνεχίζει να αυξάνεται, γεγονός που αποτελεί σημαντικό βαρόμετρο της επιθυμίας για αυτές”, έγραψε ο Aubin πριν από τα αποτελέσματα.

    Το ηλεκτρονικό κατάστημα της Hermes κερδίζει πλέον περισσότερα έσοδα από το κατάστημα ναυαρχίδα στην Faubourg Saint-Honore στο Παρίσι, δήλωσε ο CFO της εταιρείας, Eric du Halgouet σε δημοσιογράφους.

    «Δεν υπάρχει κανιβαλισμός» μεταξύ διαδικτυακών και φυσικών καταστημάτων, είπε. Η στρατηγική της Hermes είναι να επεκτείνει τη διαδικτυακή προσφορά σταδιακά και σε άλλα προϊόντα εκτός από τα εμβληματικά της, όπως οι τσάντες Birkin, είπε.

    Η αύξηση των εσόδων συνεχίστηκε στην Ασία-Ειρηνικό, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Εν τω μεταξύ, η Ευρώπη και η Αμερική είδαν τα έσοδα να μειώνονται αλλά με βραδύτερο ρυθμό σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

    Οι μετοχές της Hermes ανέκαμψαν από το χαμηλό του Μαρτίου, κλείνοντας σε επίπεδα ρεκόρ την Τρίτη. Από τις αρχές του έτους έχουν καταγράψει κέρδη 20%.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ