• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Heineken: Βουτιά «made in Brazil» για τη 2η μεγαλύτερη ζυθοποιία του πλανήτη

    • Bloomberg
    Heineken


    Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειώσει τα τελευταία σχεδόν τέσσερα χρόνια κατέγραφε σήμερα, Δευτέρα, η μετοχή της Heineken, μετά την ανακοίνωση των απογοητευτικών αποτελεσμάτων κερδοφορίας της,

    Η δεύτερη σε μέγεθος ζυθοποιία παγκοσμίως ανακοίνωσε, ουσιαστικά, ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της κερδοφορίας της «πάγωσε», επηρεαζόμενος αρνητικά από το κόστος του αλουμινίου και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη.

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη της Heineken αυξήθηκαν κατά 0,3% σε οργανική βάση. Ποσοστό που αντιστοιχεί στον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης που έχει σημειώσει ποτέ η εταιρεία στο πρώτο εξάμηνο τα τελευταία τουλάχιστον έξι χρόνια.

    Ως αποτέλεσμα, η μετοχή της Heineken έφτασε να χάνει έως και 6,5% στο Άμστερνταμ.

    Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με την CFO της εταιρείας, τα αποτελέσματα της Heineken επηρεάστηκαν αρνητικά από την αύξηση του κόστους που έχουν τα κουτάκια αλουμινίου στη Βραζιλία, όπου πληρώνει για την πρώτη ύλη σε δολάρια. Αύξηση που συνδέεται με την υποχώρηση της ισοτιμίας του βραζιλιάνικου νομίσματος και αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα για τη ζυθοποιία σε μία από τις σημαντικότερες αγορές της.

    Αν και η τιμή του αλουμινίου υποχώρησε κατά 2,5% κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του έτους στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου (LME), το όφελος άργησε να περάσει στην εταιρεία, λόγω συμβολαίων αντιστάθμισης κινδύνου που είχαν ενεργοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.



    ΣΧΟΛΙΑ