• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Harley Davidson: Ράλι για την μετοχή – O νέος CEO πέτυχε το turnaround

    • Bloomberg

    Jochen Zeitz, Harley-Davinson


    Ράλι σχεδόν 30% κατέγραψε η τιμή της μετοχής της Harley-Davidson έπειτα από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη.

    Οι κινήσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου Jochen Zeitz για μείωση του κόστους και αύξηση των περιθωρίων σε μια μικρότερη βάση εσόδων απέδωσαν κατά το τρίτο τρίμηνο.

    Ο Zeitz, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αθλητικών παπουτσιών Puma, μείωσε την παρουσία της κατασκευάστριας μοτοσικλετών σε βασικές αγορές αλλά και σε μοντέλα, κόβοντας ταυτόχρονα τα φιλόδοξα σχέδια για περαιτέρω επέκταση στο εξωτερικό. Οι πωλήσεις μηχανών στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη αγορά της Harley, σημείωσαν για 15ο συνεχόμενο τρίμηνο πτώση, κατά 10%. Αλλά ήταν καλύτερο από την πτώση 27% που είχε καταγραφεί το προηγούμενο τρίμηνο.

    «Πρέπει να επικεντρωθούμε όχι στον όγκο αλλά στην επιθυμία», δήλωσε ο Zeitz. «Δεν θα υποτιμήσουμε την επωνυμία μας υπερπροσφέροντας προϊόν την αγορά.»

    Οι τιμές στη μετοχή της Harley αυξήθηκαν κατά 27% στα 36,82 $ στη Νέα Υόρκη μηδενίζοντας σχεδόν τις ετήσιες απώλειες.

    Παγκόσμιες περικοπές

    Η Harley είπε ότι αποχωρεί από 39 αγορές όπου οι αδύναμοι όγκοι και τα κέρδη δεν παράγουν αρκετά μετρητά για να υποστηρίξουν τις επενδύσεις. Θα επικεντρωθεί σε 50 βασικές αγορές και σε 17 από αυτές θα βασιστεί σε εξωτερικούς διανομείς για να πουλήσουν τις μηχανές. Η εταιρεία σχεδιάζει να παραδώσει τις μοτοσικλέτες της στην Ινδία μέσω της Hero MotoCorp Ltd. αφού ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αποσύρεται από τη χώρα.

    Ο Zeitz φέρνει νέο αέρα για να βοηθήσει στην πραγματοποίηση του μετασχηματισμού του ομίλου με παρουσία 117 ετών.

    Τα έσοδα από μοτοσικλέτες και συναφή προϊόντα μειώθηκαν κατά 10% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο στα 964 εκατομμύρια δολάρια καθώς η Harley ανέβαλε την παραδοσιακή κυκλοφορία νέων προϊόντων τον Αύγουστο μέχρι τις αρχές του 2021. Ωστόσο, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 843,7 εκατομμύρια δολάρια.

     



    ΣΧΟΛΙΑ