• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H κακή εβδομάδα του Bitcoin έγινε χειρότερη! Νέο sell off στο κρυπτονόμισμα

    • Bloomberg


    Πρόκειται για μία αρκετά δύσκολη εβδομάδα για το Bitcoin, η οποία δείχνει να κλείνει με πικρή γεύση! Το εικονικό νόμισμα υποχωρούσε πριν λίγο κατά 4,2% στα 8.936,50 δολάρια στη Νέα Υόρκη, αφού νωρίτερα είχε χάσει ακόμη 10%.

    Tο πασίγνωστο πλέον κρυπτονόμισμα έχει καταγράψει συνολικά από τις αρχές της εβδομάδας βουτιά άνω του 20%, εν μέσω των συνεχώς αυξανόμενων ρυθμιστικών ελέγχων στις ΗΠΑ και στην Ιαπωνία, της απόπειρας κλοπής που σημειώθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους τόπους διαπραγμάτευσης του, καθώς και της είδησης ότι το χρεοκοπημένο ανταλλακτηρίο Bitcoin, Mt. Gox έχει αρχίσει να προχωρά σε αθρόες ρευστοποιήσεις προκειμένου να αποπληρώσει τους πιστωτές του.

    “Η οθόνη σήμερα είναι κόκκινη και οι άνθρωποι φοβούνται πολύ”, δήλωσε ο Caleb Yap, συνιδρυτής του Singapore Bitcoin Club. “Οι πιο αδύναμοι σίγουρα θέλουν να πουλήσουν. Αν το Mt. Gox μπορεί να πετάξει Bitcoin αξίας 400 εκατ. δολαρίων με τόση ευκολία και υπάρχουν ακόμη δισεκατομμύρια που απομένουν, ο φόβος και το ερώτημα είναι πότε θα έρθει η μεγάλη πτώση “.

    Ο διαχειριστής της πτωχευμένης Mt. Gox, Nobuaki Kobayashi, ανακοίνωσε την Τετάρτη στο Τόκιο ότι έχει πουλήσει περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ως μέρος των αποθεμάτων που έμειναν όταν το ανταλλακτήριο κατέρρευσε πριν από τέσσερα χρόνια. Μάλιστα, ο Kobayashi εξετάζει τις περαιτέρω πωλήσεις από τα 1,8 δισ. δολ. που απομένουν.

    Στο μεταξύ, οι κινήσεις ενίσχυσης των κανονιστικών ελέγχων στο νόμισμα αυξάνουν τον πανικό των επενδυτών. Την Πέμπτη, ο ιαπωνικός Οργανισμός Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, διέταξε δύο πλατφόρμες συναλλαγών να σταματήσουν τις εργασίες για ένα μήνα και επέβαλε πρόστιμα σε άλλες τέσσερις. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγες μόνο ώρες μετά από μια προειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ότι πολλές ηλεκτρονικές πλατφόρμες διαπραγμάτευσης πρέπει να εγγραφούν στον οργανισμό.

    Την ίδια ώρα, η Binance, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαπραγμάτευσης κρυοπτονομισμάτων παγκοσμίως, δήλωσε ότι έγινε ο στόχος μιας “μεγάλης κλίμακας προσπάθειας απάτης και κλοπής”. Παρόλο που υποστήριξε ότι “όλα τα κεφάλαια είναι ασφαλή”, σημείωσε ότι δεν μπόρεσε να αντιστρέψτε ορισμένες συναλλαγές από λογαριασμούς που έγιναν στόχος των χάκερς.

    “Όλα αυτά προκαλούν πονοκέφαλο”, δήλωσε ο SJ Oh, έμπορος διαχειριστής με έδρα το Χονγκ Κονγκ στην Octagon Strategy Ltd. “Και ενώ σήμερα είναι επίπονο, το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ενεργοποιηθεί θα είναι καλό μακροπρόθεσμα.”



    ΣΧΟΛΙΑ