• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    H εξέλιξη που ανεβάζει το κόστος για πάνες και χαρτί υγείας

    • Bloomberg


    Πιο ακριβά θα κληθούν να πληρώνουν οι καταναλωτές τις βρεφικές πάνες και το χαρτί υγείας στο μέλλον, καθώς τα αποθέματα ξυλοπολτού παγκοσμίως μειώνονται, την ώρα που η ζήτηση αυξάνεται.

    Η Procter & Gamble ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αυξήσει τις τιμές για κάποια προϊόντα της, όπως οι πάνες Pampers, το χαρτί κουζίνας Bounty, το χαρτί τουαλέτας Charmin και τα χαρτομάντιλα Puffs. Μία εβδομάδα νωρίτερα, η ανταγωνιστική Kimberly-Clark προειδοποίησε ότι τα “σημαντικά” υψηλότερα κόστη των πρώτων υλών οδήγησαν την εταιρεία στη μείωση των προβλέψεών της για τα έσοδά της.

    Η τιμή του πολτού, ενός ινώδους υλικού που χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα ατομικής φροντίδας, έχει αυξηθεί τον τελευταίο χρόνο και θα παραμείνει υψηλή στη διάρκεια του 2019, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg Intelligence τον Μάιο. Η αυξανόμενη ζήτηση και κάποια απρόοπτα προβλήματα στα εργοστάσια, μεταξύ αυτών από μία απεργία των οδηγών φορτηγών στη Βραζιλία και από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στις σκανδιναβικές χώρες, έχουν οδηγήσει σε μειωμένα αποθέματα, δήλωσε ο Joshua Zaret, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

    Η αύξηση των τιμών στα προϊόντα με βάση το χαρτί “έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα κόστη πρώτων υλών που βιώνει ολόκληρη η βιομηχανία”, είπε ο David Taylor, διευθύνων σύμβουλος της P&G, σε conference call.

    Τις προοπτικές περιπλέκει η Κίνα, που έχει επιβάλει περιορισμούς στις εισαγωγές χρησιμοποιημένου χαρτιού εφημερίδων και άχρηστης αλληλογραφίας (πολλές εξ αυτών από τις ΗΠΑ) που ανακυκλωνόταν για να μετατραπεί σε πολτό για την εγχώρια βιομηχανία συσκευασιών. Με λιγότερο πολτό από ανακυκλωμένα υλικά διαθέσιμο, η Κίνα “σαφώς θα έχει επίδραση” στη βιομηχανία στο μέλλον, δήλωσε ο Zaret.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Οι νέες κινήσεις του Χρήστου Μεγάλου στην Πειραιώς και το θρίλερ με Ντυνάν και Forthnet

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Εξαγορά στο χώρο του φαρμάκου: Στα «χέρια» της LEO Pharma μονάδα της Bayer

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Wall Street: Τέλος στο πτωτικό σερί για Nasdaq και S&P – Επιστροφή στα κέρδη και στην Ευρώπη



    ΣΧΟΛΙΑ