• Business

    Εξαγορά στο χώρο του φαρμάκου: Στα “χέρια” της LEO Pharma μονάδα της Bayer

    bayer

    Bayer


    Οριστική συμφωνία εξαγοράς της παγκόσμιας μονάδας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer από τη LEO Pharma,  ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν οι δύο εταιρείες.

    Το προς απόκτηση χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει πρωτότυπα συνταγογραφούμενα φάρμακα τοπικής χρήσης για τη θεραπεία της ακμής, μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων και της ροδόχρου ακμής, καθώς και μια ποικιλία τοπικών στεροειδών, με ετήσιο κύκλο εργασιών το 2017, μεγαλύτερο από 280 εκατομμύρια ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται θα συμβάλει στη σημαντική επέκταση της LEO Pharma σε κρίσιμες αγορές παγκοσμίως και στη διεύρυνση των θεραπευτικών κατηγοριών της, ενισχύοντας την τρέχουσα επιχειρηματική δραστηριότητά της, παγκοσμίως και επιτρέποντας στην εταιρεία να υπερδιπλασιάσει τις πωλήσεις της σε ορισμένες αγορές. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μη συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων της Bayer.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτή τη συμφωνία. Με τις ισχυρές εμπορικές ονομασίες συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων και τους νέους συναδέλφους από τη Bayer,η LEO Pharma οδεύει αποφασιστικά προς την επίτευξη του στόχου παροχής βοήθειας σε 125 εκατομμύρια ασθενείς μέχρι το 2025. Θα διευρύνουμε το θεραπευτικό μας φάσμα και θα ενισχύσουμε σημαντικά το μέγεθός μας σε κρίσιμες αγορές ανά τον κόσμο – υπογραμμίζοντας την φιλοδοξία μας να αποτελέσουμε έναν στρατηγικό συνεργάτη στην ιατρική δερματολογία» δήλωσε η Gitte P. Aabo, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LEO Pharma.

    «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που ανακαλύψαμε έναν καλό συνεργάτη στη LEO Pharma, η οποία διαθέτει μακρά ιστορία ως ηγέτιδα εταιρεία στην επιστημονική πρόοδο και μια κουλτούρα που δίνει αξία στην έρευνα και την καινοτομία» δήλωσε ο Heiko Schipper, μέλος του Διοικητικού της Bayer και Πρόεδρος του Τομέα Υγείας Καταναλωτών. «Με την αφοσιωμένη υποστήριξη πολλών εργαζόμενων της εταιρείας απέναντι στους οποίους είμαστε ευγνώμονες, ο τομέας συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων έχει αναπτυχθεί σημαντικά από τη στιγμή της ένταξής του στη Bayer το 2006. Προχωρώντας μπροστά, πιστεύουμε ότι η LEO Pharma είναι ο κατάλληλος κάτοχος που θα εξελίξει και θα αναπτύξει περαιτέρω τον τομέα των συνταγογραφούμενων δερματολογικών προϊόντων, ενώ παράλληλα θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε στην ανάπτυξη των κύριων προϊόντων μας στον τομέα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων».

    H LEO Pharma θα αποκτήσει τα παγκόσμια δικαιώματα προϊόντων, εκτός από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, και θα αναλάβει τις μονάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ σε 14 χώρες, καθώς και ένα εργοστάσιο στο Σεγκράτε της Ιταλίας. Συνολικά, περίπου 450 άτομα θα ακολουθήσουν τη LEO Pharma, ως μέρος αυτής της συμφωνίας. Ο συνδυασμός των τοπικών τμημάτων πωλήσεων και μάρκετινγκ θα καταστήσει τη LEO Pharma πιο αποτελεσματική.

    Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο βήματα: Κατά τη διάρκεια του 2018 για τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του 2019 για όλες τις άλλες αγορές, ενώ υπόκειται η ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις αρχές ανταγωνισμού. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστές.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θετική γνωμοδότηση για τη ριβαροξαμπάνη της Bayer σε ασθενείς με στεφανιαία ή περιφερική αρτηριακή νόσο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοβουλίες της Eurolife ERB για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπουργείο Υγείας και Ίδρυμα Ωνάση συμφώνησαν στην επανένταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» στο Δημόσιο



    ΣΧΟΛΙΑ