Η Thomas Cook έκανε εκ νέου την εμφάνιση της ως διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρεία που θα πουλά αρχικά πακέτα διακοπών σε περιοχές που περιλαμβάνονται στη λίστα ασφαλών ταξιδιωτικών προορισμών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η εταιρεία, που εξαγοράστηκε από τον όμιλο Fosun της Κίνας έναντι 11 εκατομμυρίων στερλινών (14 εκατομμύρια δολάρια) μετά την κατάρρευση της πέρυσι, διαθέτει νέο ιστότοπο μέσω του οποίου οι πελάτες μπορούν να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους, προσθέτοντας έξτρα παροχές, όπως ενοικίαση αυτοκινήτου και ταξιδιωτική ασφάλιση, ανέφερε σε δήλωση της η εταιρεία.
Η κατάρρευση της Thomas Cook οδήγησε στην απώλεια 9.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και άφησε 150.000 τουρίστες εγκλωβισμένους στο εξωτερικό. Η ανανεωμένη εταιρεία χρησιμοποιεί ένα μοντέλο εμπιστοσύνης για την προστασία των πληρωμών και θα λαμβάνει τα χρήματα των πελατών μόνο όταν αυτοί επιστρέψουν από τις διακοπές, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, Alan French. Οι πελάτες δεν χρεώνονται αν θελήσουν να κάνουν αλλαγές στα ταξίδια τους σε περίπτωση που μπουν νέοι περιορισμοί, τόνισε.
Η Fosun, ιδιοκτησίας του Κινέζου δισεκατομμυριούχου Guo Guangchang, εξαγόρασε το εμπορικό σήμα Thomas Cook τον Νοέμβριο. Τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου, που έχει την έδρα του στη Σαγκάη, περιλαμβάνουν το Club Med SAS και το ποδοσφαιρικό σωματείο της Αγγλικής Premier League, Wolverhampton Wanderers. Η Fosun διαχειρίζεται διάφορες επιχειρήσεις που λειτουργούν κάτω από την ομπρέλα των θυγατρικών της Fosun Tourism Group, Fosun International Ltd. και Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co.
«Ξεκινάμε τώρα γνωρίζοντας πολύ κατά τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που έχει δημιουργήσει η πανδημία», δήλωσε ο French . «Εμείς και οι υποστηρικτές μας, στον όμιλο Fosun, λαμβάνουμε υπόψη τις μακροπρόθεσμες προοπτικές”.
Η μετοχή της Fosun Tourism ενισχύθηκε κατά 5,9% στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Ωστόσο έχει καταγράψει απώλειες 24% από την 1η Νοεμβρίου, που συμφωνήθηκε η εξαγορά της Thomas Cook.
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ρωσία: Σοβαρό πλήγμα για τα έσοδα της η διακοπή των αγορών πετρελαίου από την Ινδία
- BofA: Η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες αγορές, με αιχμή τη ΔΕΗ και τις αποτιμήσεις
- Καταργούνται 30 πιστοποιητικά στις συναλλαγές με το δημόσιο – Αντικαθιστούνται με υπεύθυνες δηλώσεις ληξιαρχική πράξη γάμου, θανάτου ή το πτυχίο
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 7,3% στις εκπομπές CO₂ το 2023
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.