• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Goldman Sachs: Εξαγοράζει την NN Investment Partners έναντι 1,6 δισ. ευρώ

    • Bloomberg

    Satish Bapat, CEO NN Investment Partners


    H Goldman Sachs συμφώνησε να εξαγοράσει το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της ασφαλιστικής NN Group, έναντι 1,6 δισ. ευρώ (1,9 δισ. δολάρια).

    Το κλείσιμο της συμφωνίας για την NN Investment Partners υπόκειται στις εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2022, ανέφερε η NN σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη.

    Ο Satish Bapat, Διευθύνων Σύμβουλος του επενδυτικού βραχίονα του ομίλου, θα παραιτηθεί από το διοικητικό συμβούλιο της NN με άμεση ισχύ και θα συνεχίσει να ηγείται της NN Investment Partners.

    Η συμφωνία προβλέπει ότι, η NN Group και η Goldman Sachs Asset Management θα συνάψουν 10ετή συνεργασία βάσει της οποίας η νέα εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον όμιλο NN.

    “Μετά το κλείσιμο αυτής της συμφωνίας, ο όμιλος NN αναμένει πλεόνασμα κεφαλαίου το οποίο θα είναι διαθέσιμο για πρόσθετες αποδόσεις στους μετόχους με την πάροδο του χρόνου, εκτός εάν χρησιμοποιηθεί για ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν αξία”, ανέφερε η ολλανδική εταιρεία.

    “Αυτή η εξαγορά μας επιτρέπει να επιταχύνουμε την αναπτυξιακή μας στρατηγική και να διευρύνουμε την πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών μας στοιχείων”, δήλωσε ο David Solomon, Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman Sachs.

    Ο επενδυτικός βραχίονας της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρείας, με υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία περίπου 300 δισ. ευρώ, διατέθηκε προς πώληση μετά από αναθεώρησης της στρατηγικής του ομίλου τον Απρίλιο και φέρεται να προκάλεσε το ενδιαφέρον εταιρειών όπως η UBS Asset Management, η Assicurazioni Generali και η Allianz.

    Αρκετές άλλες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων άλλαξαν χέρια πρόσφατα, καθώς οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές πωλούν τα μερίδια τους αφού δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τις προμήθειες που ζητούν τα μεγάλα διεθνή επενδυτικά funds.

    Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων, η γαλλική Amundi, εξαγόρασε τη μονάδα Lyxor της Societe Generale τον Απρίλιο για να επεκταθεί σε προϊόντα ETF.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ