ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, έχει κερδίσει επαίνους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την πανδημία στην χώρα του, ενώ ταυτόχρονα η οικονομία δοκιμάζεται, η γραφειοκρατία «φουσκώνει» και η εσωτερική πολιτική σκηνή «βράζει» -ακόμη κι ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει εντυπωσιασμένος από την δουλειά του Ντράγκι.
«Ο πρωθυπουργός εργάζεται σωστά» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι πριν από λίγες ημέρες και πρόσθεσε: «Όμως γνωρίζουμε ότι η ενότητα του έθνους είναι προσωρινή».
Ο Μπερλουσκόνι, που διετέλεσε πρωθυπουργός τρεις φορές, είπε ακόμη πως ελπίζει ότι ο Ντράγκι θα μείνει στην θέση του πρωθυπουργού ως το τέλος της θητείας του το 2023, και δεν θα θελήσει να γίνει πρόεδρος της χώρας, στις αρχές του 2022.
Πολιτικές πονηριές…
Ο Μπερλουσκόνι είναι από τους πιο πονηρούς πολιτικούς που έχει γνωρίσει ποτέ η Ιταλία. Με ποιο σκοπό τα λέει αυτά;
Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο 85χρονος θέλει την θέση του προέδρου για τον εαυτό του, θεωρώντας την εξέλιξη αυτή ως ένα αρμόζον φινάλε στην 30χρονη πορεία του στην πολιτική.
Παρά το γεγονός ότι η θέση του προέδρου έχει περισσότερο συμβολική αξία παρά πραγματική εξουσία, είναι μια δουλειά με αξία: ο πρόεδρος δίνει την τελική έγκριση στον διορισμό των πρωθυπουργών, μια ευθύνη που έχει αποδειχθεί καθοριστική αρκετές φορές στην Ιταλία.
Ο νυν πρόεδρος, Σέρτζιο Ματαρέλα, θεωρητικά θα μπορούσε να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, όταν λήξει η τρέχουσα, στα τέλη Ιανουαρίου.
Ωστόσο, έγινε πρωτοσέλιδο πριν από λίγο καιρό, όταν εθεάθη να αναζητά κατοικία στην Ρώμη, δίνοντας σήμα ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από το πολυτελές Κυρηνάλιο.
Ο Ντράγκι φαίνεται ότι κερδίζει τα στοιχήματα να τον διαδεχτεί στο αξίωμα, καθώς οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν απίθανο ότι ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ θα εκτεθεί σε μια προεκλογική καμπάνια ως επικεφαλής ενός συνασπισμού.
Η κολακεία είναι λοιπόν ένα από τα τελευταία χαρτιά που μπορεί να παίξει ο Μπερλουσκόνι, που έχει και το χαρακτηριστικό της επιμονής.
«Αισθάνομαι περίφημα» δήλωσε στην μιλανέζικη Il Giornale, έντυπο που ανήκει στην οικογένειά του. «Να φανταστείτε, ξεκίνησα και δίαιτα» είπε.
Διαβάστε ακόμη:
Ποια είναι η Ολλανδή δημοσιογράφος που εξόργισε τον πρωθυπουργό – Ο εκρηκτικός διάλογος και οι αναρτήσεις της
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Αττική Οδός: Νέα παράταση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων έως 22 Φεβρουαρίου
- Γερουλάνος: «Στόχος του συνεδρίου μας να αποδείξουμε ότι στο επίκεντρο της ύπαρξης μας είναι ο πολίτης»
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ καλεί τη Χαμάς να αποστρατιωτικοποιηθεί «πλήρως και άμεσα»
- Κατολισθήσεις και πλημμύρες σαρώνουν Πρέβεζα, Κέρκυρα, Τρίπολη, Λέσβο – 112 σε Χίο, Σέριφο, θυελλώδεις νοτιάδες στο Αιγαίο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.