• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί οι πλούσιοι της Σιγκαπούρης είναι οι πιο δυστυχισμένοι στην Ασία

    • Bloomberg

    Σιγκαπούρη


    Οι πλούσιοι της Σιγκαπούρης είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από την τρέχουσα ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και προσωπικής τους ζωής σε σύγκριση με τους πολίτες αντίστοιχης οικονομικής επιφάνειας άλλων περιοχών της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε τράπεζα με έδρα τη Γενεύη.

    Συγκεκριμένα, μόνο το 30% των ανθρώπων με επενδύσιμα περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων στη Σιγκαπούρη είναι ευχαριστημένοι με την ισορροπία μεταξύ της εργασίας και της προσωπικής τους ζωής, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ των εκατομμυριούχων της περιοχής που έλαβαν μέρος στην έρευνα της ελβετικής Banque Lombard Odier & Cie SA.

    Η Ταϊλάνδη ήταν στην κορυφή της κατάταξης με το ποσοστό των ικανοποιημένων πλουσίων να ανέρχεται στο 72,7%, ακολουθούμενη από την Αυστραλία, αναφέρει η μελέτη που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.

    Η ομάδα των δυσαρεστημένων εκατομμυριούχων της Σιγκαπούρης μπορεί να εξηγηθεί εν μέρει από τον χρόνο που είναι αναγκασμένοι να αφιερώνουν στην δουλειά τους, με το 26% των πλούσιων πολιτών να απαντά ότι συχνά εργάζονται υπερωρίες, σύμφωνα με την έκθεση.

    Πρόκειται για την χώρα με τις περισσότερες ώρες εργασίας εβδομαδιαίως, 45 στον αριθμό, μεταξύ 10 περιοχών στην Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ευέλικτου χώρου εργασίας The Instant Group με έδρα το Λονδίνο.

    Ωστόσο, υπάρχει η αντίληψη ότι η νεότερη γενιά θα απομακρυνθεί από τη νοοτροπία «η δουλειά είναι ζωή/η ζωή είναι δουλειά» εν μέσω της επικείμενης μαζικής μεταφοράς πλούτου στην Ασία, σύμφωνα με την έκθεση της Lombard Odier.

    Στο ερωτηματολόγιο της τράπεζας απάντησαν περισσότερα από 460 άτομα με υψηλά περιουσιακά στοιχεία στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, την Ταϊβάν και την Αυστραλία, κατά την χρονική περίοδο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2023.

    Διαβάστε ακόμη:

    Λέων Πατίτσας: Πόσο πουλάει το πλωτό παλάτι του ο εφοπλιστής (φωτογραφίες)

    Ο πόλεμος των Ποτάνιν: Σφοδρή σύγκρουση για το χρυσό διαζύγιο των 5 δισ. δολαρίων

    Rolex: Εξαγόρασε το κτίριο όπου στεγάζεται το κεντρικό κατάστημα της ανταγωνίστριάς της, Omega, στη Γενεύη



    ΣΧΟΛΙΑ