• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Γιατί η Credit Suisse συστήνει αγορές μετοχών, κόντρα στους υπόλοιπους διαχειριστές κεφαλαίων

    • Bloomberg
    Credit Suisse

    Credit Suisse


    Το τμήμα διαχείρισης περιουσίας του διεθνούς οίκου Credit Suisse Group AG αύξησε τη σύσταση του για τις μετοχές των χρηματιστηρίων διεθνώς σε overweight από neutral, παρά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι διαχειριστές κεφαλαίων μειώνουν τις συμμετοχές τους λόγω της ανησυχίας για την οικονομική ανάπτυξη.

    Οι νέες προοπτικές για εμπορική συμφωνία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, η μείωση του πολιτικού ρίσκου στην Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο και τα πρόσθετα μέτρα τόνωσης από τις κεντρικές τράπεζες διεθνώς, υποδεικνύουν ότι σε παγκόσμιο επίπεδα οι χρηματιστηριακές αγορές θα ωφεληθούν, υποστηρίζει ο επικεφαλής διεθνών επενδύσεων της Credit Suisse, Michael Strobaek.

    Η αλλαγή στάσης της Credit Suisse έρχεται μετά τη μείωση των μετοχικών θέσεων από τα τμήματα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της UBS Group AG και της Deutsche Bank AG, με αφορμή τον εμπορικό πόλεμο και τους πολιτικούς κινδύνους αλλά και την παγκόσμια ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χθες μείωσε τα επιτόκια περαιτέρω, κάτω από το μηδέν και ανανέωσε τις αγορές ομολόγων, ενώ η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να μειώσει το κόστος δανεισμού την επόμενη εβδομάδα για δεύτερη φορά φέτος.

    Η Credit Suisse αύξησε τους συντελεστές στάθμισης των κεφαλαίων της για επενδύσεις σε μετοχές των αναπτυγμένων αγορών μετά από δύο μήνες, δίνοντας έμφαση στις μετοχές των ΗΠΑ και τις μετοχές χρηματοοικονομικού κλάδου παγκοσμίως. Ο Strobaek δήλωσε ότι η απόδοση 5,5% των μετοχών του δείκτη S&P 500 έναντι των ομολόγων είναι ελκυστική, ενώ σημείωσε ότι η πραγματική απόδοση των 10ετών ομολόγων του Δημοσίου μειώθηκε πρόσφατα σχεδόν στο μηδέν.

    “Προς το παρόν, πιστεύουμε ότι οι μετοχές έχουν αρκετό δρόμο περαιτέρω ανόδου”, δήλωσε ο Strobaek. “Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις και να προσαρμόζουμε τις απόψεις μας ανάλογα με τις ανάγκες”.

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ