• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Εβδομάδα Black Friday στις ΗΠΑ και όχι μόνο

    • Bloomberg


    Είναι μια μεγάλη εβδομάδα για τους Αμερικανούς καταναλωτές και όχι μόνο…

    Αφενός, είναι η εβδομάδα της καταναλωτικής τρέλας της Black Friday. Αφετέρου, την Τετάρτη θα φανεί πόσο ανθεκτικές ήταν οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, μετά την αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου. Στις ΗΠΑ αναμένονται επίσης τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις παραγγελίες διαρκών αγαθών πριν από τη γιορτή των Ευχαριστιών την Πέμπτη.

    Σε όλα αυτά προσθέστε ότι έχουμε μπροστά μας τη σημαντικότερη μέρα του έτους για το λιανεμπόριο και την πρώτη ομιλία του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, Τζερόμ Πάουελ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 18 Νοεμβρίου, και έχετε μία εβδομάδα που θα μπορούσε να είναι καταλυτική για την πορεία της οικονομίας μέχρι το τέλος του χρόνου.

    «Η επικέντρωση στους καταναλωτές εντείνεται για δύο λόγους: Πρώτον, η οικονομική ανάπτυξη εξαρτάται ιδιαίτερα από αυτούς επί του παρόντος. Τα τελευταία τρίμηνα, έχει παρατηρηθεί μικρή αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας εκτός των καταναλωτικών δαπανών. Δεύτερον, η δυναμική της κατανάλωσης δείχνει να υποχωρεί τελευταία», επισημαίνουν Carl Riccadonna, Yelena Shulyatyeva, Andrew Husby και Eliza Winger, από το Bloomberg Economics.



    ΣΧΟΛΙΑ