• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επικό sell-off χωρίς τέλος στο σιδηρομετάλλευμα

    • Bloomberg


    Η υποχώρηση της τιμής του σιδηρομεταλλεύματος, της πρώτης ύλης για την παραγωγή χάλυβα, δεν έχει πιάσει ακόμη… πάτο, με το βίαιο sell-off να συνεχίζεται. Sell-off που οφείλεται στην εντεινόμενη ανησυχία για την πορεία της κινεζικής ζήτησης που εκτιμάται ότι θα μειωθεί κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, την ώρα που η προσφορά ανακάμπτει. Μια εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στους αντίθετους ανέμους που έχει προκαλέσει ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας.

    Η προθεσμιακή τιμή για το συγκεκριμένο commodity υποχωρούσε στα επίπεδα των 80 δολαρίων ανά τόνο.

    «Οι δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης έκλιναν εδώ και εβδομάδες προς την κατεύθυνση της υποχώρησης των τιμών. Η πτώση είχε ήδη δρομολογηθεί και το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν κάτι να την πυροδοτήσει», λέει στο Bloomberg αναλυτής της Marex Spectron Group, αναφερόμενος στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

    Η πρόσφατη διολίσθηση του γιουάν, η οποία επηρεάζει αρνητικά την αγοραστική δύναμη των μεταλλουργείων που βρίσκονταν ήδη αντιμέτωπα με χαμηλά περιθώρια κέρδους, ενίσχυσε την πτωτική τάση υπογραμμίζει.

    Στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος για παράδοση τον Σεπτέμβριο έφτασε να υποχωρεί έως και 7% στα 86,68 δολάρια ανά τόνο.



    ΣΧΟΛΙΑ