• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επενδυτικό «φάρο» με δύναμη πυρός 200 εκατ. δολαρίων χτίζει Ελληνοαμερικανός βετεράνος της αγοράς χρέους

    • Bloomberg
    Ο Νικ Πάππας (Nick Pappas)

    Ο Νικ Πάππας (Nick Pappas)


    Ο βετεράνος της αγοράς χρέους Νικ Πάππας (Nick Pappas), ο οποίος κατά το παρελθόν υπηρέτησε σε υψηλές θέσεις στην CQS του Μάικλ Χιντζ και στην Goldman Sachs Group, ξεκινά το δικό του fund χρέους που θα επικεντρώνεται σε επενδύσεις στην Ευρώπη.

    Ο Πάππας σχεδιάζει να ξεκινήσει την Faros Point Capital Management με τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος.

    Το fund Faros Point υποστηρίζεται από ομάδα κληροδοτημάτων κολεγίων στις ΗΠΑ και σχεδιάζει να κλείσει σε νέα κεφάλαια μέσα στους επόμενους έξι μήνες ή νωρίτερα, εάν φτάσει τα 500 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι ίδιες πηγές, ζητώντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι λεπτομέρειες δεν έχουν δημοσιοποιηθεί.

    Το fund θα επικεντρωθεί σε ευκαιριακές επενδύσεις στην αγορά χρέους (ΣτΜ: π.χ. ομόλογα) τόσο χρηματιστηριακά όσο και εξωχρηματιστηριακά στην Ευρώπη, σύμφωνα με μία παρουσίαση για τους επενδυτές που είδε το Bloomberg News.

    Στόχος καθαρές ετήσιες αποδόσεις 20%

    Το Faros Point στοχεύει σε καθαρές ετήσιες αποδόσεις 20%, σύμφωνα με την παρουσίαση.

    Εκπρόσωπος του Faros Point αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ο Πάππας ήταν παγκόσμιος επικεφαλής πιστωτικού κινδύνου και συναλλαγών στην CQS, όπου πέρασε περισσότερα από τρία χρόνια μετά την ένταξή του στο δυναμικό της το 2017 από την BlueMountain Capital Management. Πριν από αυτό, διηύθυνε το τμήμα levereged finance (χρηματοδότησης μέσω μόχλευσης) για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική στην Goldman Sachs και ήταν συνεπικεφαλής του αμερικανικού τμήματος credit της Deutsche Bank. Κι έρχεται τώρα να προστεθεί στη μικρή ομάδα των credit traders που έχουν καταφέρει να πείσουν πελάτες να τους στηρίξουν σε μια αγορά που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από hedge funds πολλαπλών στρατηγικών ή ομάδες από traders που επενδύουν σε διάφορες κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων.

    Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η Hedge Fund Research, την τελευταία πενταετία έχουν κλείσει περισσότερα από 2.500 hedge funds, περισσότερα από όσα έχουν ανοίξει κατά το ίδιο διάστημα.

    Το Faros Point -που πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «φάρος», προς τιμήν της καταγωγής του Πάππας- θα έχει έδρα το Λονδίνο.

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανικό Μουσείο: Εκατοντάδες από τα κλεμμένα μπορεί να έχουν πουληθεί για σκραπ

    Νέες πράσινες επενδύσεις δρομολογεί η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

    Food Plus: Ρεκόρ τζίρου για τα KFC στην Ελλάδα το 2023

    JD Sports: Η πτώχευση της ολλανδικής θυγατρικής, η Cosmos Sport και οι ισορροπίες στην ελληνική αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ