• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Επενδύσεις 3,3 δισ. δολάρια από την Google στην Ευρώπη

    • Bloomberg


    Η Google θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ (3,3 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά τα επόμενα δύο χρόνια για να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις με τα κέντρα δεδομένων της σε ολόκληρη την Ευρώπη.

    Με την κίνηση αυτή τα συνολικά έξοδα για επενδύσεις στα ευρωπαϊκά κέντρα δεδομένων θα ανέλθουν συνολικά στα 15 δισ. ευρώ από το 2007, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Google Sundar Pichai σε δημοσιογράφους στο Ελσίνκι την Παρασκευή, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας Antti Rinne.

    Παράλληλα θα επενδύσει ένα δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο Βέλγιο, τη Δανία και τη Σουηδία. Μεταξύ των έργων περιλαμβάνεται η επέκταση του υπάρχοντος κέντρου δεδομένων της Φινλανδίας με κόστος 600 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και δύο αιολικά έργα στο σκανδιναβικό κράτος.

    Η εταιρεία Alphabet Inc. ανακοίνωσε την Πέμπτη μια σειρά από νέες συμφωνίες για την αγορά αιολικής και ηλιακής ενέργειας στη μεγαλύτερη από ποτέ συλλογική αγορά ανανεώσιμης ενέργειας από μία μόνο εταιρεία. Η κίνηση δείχνει πως οι εταιρείες στρέφονται ολοένα και περισσότερο στην καθαρή ενέργεια καθώς το κόστος της πτώσης του ανέμου και της ηλιακής ενέργειας και οι επενδυτές, τους ωθούν να συμβάλουν στην καταπολέμηση την αλλαγή του κλίματος.

    Η εταιρεία Mountain View με έδρα την Καλιφόρνια, δήλωσε ότι έχει καλύψει το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τα τελευταία δύο χρόνια.

    Η επένδυση της Google στο συγκρότημα διακομιστών της Hamina στη νότια ακτή της Φινλανδίας θα ανέλθει στα 2 δισ. ευρώ. Έχει δημιουργήσει και άλλα ευρωπαϊκά κέντρα δεδομένων στη Δανία, τις Κάτω Χώρες, την Ιρλανδία και το Βέλγιο για να τροφοδοτήσει τη ζήτηση για ταχύτερη πρόσβαση σε αρχεία και μέσα ενημέρωσης.

    Ωστόσο, οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας δεν πραγματοποιούν πάντοτε τις υποσχέσεις τους για την υποδομή στο Διαδίκτυο. Νωρίτερα φέτος, η Apple Inc εγκατέλειψε τα σχέδια για την κατασκευή ενός δεύτερου κέντρου δεδομένων στη Δανία και ακύρωσε ένα παρόμοιο έργο στην Ιρλανδία.

     



    ΣΧΟΛΙΑ