• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ένα βήμα… πιο κοντά H&M και IKEA

    • Bloomberg


    Στην αγορά μεριδίου αξίας 190 εκατ. δολαρίων στην αλυσίδα Hennes & Mauritz (H&M) προχώρησε μία συνδεδεμένη με τον κολοσσό των IKEA επενδυτική εταιρεία, φέρνοντας οικονομικά πιο κοντά τις διασημότερες μάρκες λιανικής της Σουηδίας.

    Συγκεκριμένα, η ελβετική Interogo Holding κατέχει πλέον περίπου 10,2 εκατομμύρια μετοχές αξίας 1,7 δισ. σουηδικών κορονών. Και, όπως σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg, η απόκτηση μεριδίου 0,6% στην H&M έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την εταιρεία, καθώς ο πρόεδρος της H&M Stefan Persson προχωρά το τελευταίο διάστημα σε αγορές μετοχών, βάζοντας φωτιά στα σενάρια ότι θα βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο.

    Ο Persson αρνείται ότι σχεδιάζει να βγάλει την εταιρεία από το χρηματιστήριο, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατες τις φήμες που κυκλοφορούν.

    Από την άλλη πλευρά, η μετοχή της εταιρείας έχει ενισχυθεί κατά 36% μετά την υποχώρησή της, τον Μάρτιο, στο χαμηλότερο επίπεδό της από το 2005.

    Υπενθυμίζεται πως η H&M δίνει μάχη για να βρει τρόπο να μειώσει το στοκ που της μένει, ενώ καλείται να αντιμετωπίσει και τον έντονο ανταγωνισμό από τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου που κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

    «Πιστεύουμε στην εταιρεία και η εκτίμησή μας είναι ότι πρόκειται για μια καλή μακροπρόθεσμη οικονομική επένδυση», δήλωσε σχετικά ο Anders Bylund, εκπρόσωπος Τύπου της Interogo.

    Το ίδρυμα Interogo Foundation, στο οποίο ανήκει και η ελβετική επενδυτική εταιρεία, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1980 για να «εξασφαλίσει την ανεξαρτησία και τη μακροημέρευση του concept των Ikea.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η νέα επένδυση, αξίας 20 εκατ. δολ., της H&M δεν έχει καμία σχέση με τη μόδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιος λέει όχι σε 1 δισ. ευρώ;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ikea: Τα μυστικά μιας πολυεθνικής με παρουσία σε 50 χώρες



    ΣΧΟΛΙΑ