• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Συνεχίζει τις πωλήσεις μετοχών της Tesla για πέμπτη εβδομάδα – Πόσο απέχει από τον στόχο του 10%

    • Bloomberg

    Elon Musk, Επικεφαλής Tesla


    Ο Elon Musk συνέχισε να πουλά μετοχές της Tesla για πέμπτη συνεχή εβδομάδα, πλησιάζοντας πιο κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης του να ρευστοποιήσει το 10% της συμμετοχής του στην εταιρεία.

    Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla πούλησε άλλες 934.091 μετοχές έναντι περίπου 963 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να πληρώσει φόρους για την άσκηση 2,2 εκατομμυρίων δικαιωμάτων προαίρεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του χρηματιστηρίου της Πέμπτης.

    Μετά και τις νέες ρευστοποιήσεις το σύνολο των τίτλων που έχει πουλήσει ανέρχεται σε περίπου 11 εκατομμύρια, από τον περασμένο μήνα, όταν ρώτησε τους ακολούθους του στο Twitter εάν πρέπει να απαλλαγεί από το ένα δέκατο του μεριδίου του στην Tesla.

    Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο, ο ιδρυτής της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων είχε καταθέσει ένα προκαθορισμένο σχέδιο συναλλαγών για να πραγματοποιήσει «μια τακτική πώληση μετοχών που σχετίζεται με την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών», δείχνουν τα έγγραφα της κεφαλαιαγοράς. Ωστόσο, η έναρξη των ρευστοποιήσεων ξεκίνησε μετά την δημοσκόπηση του Twitter της 6ης Νοεμβρίου.

    Για να επιτύχει το όριο του 10% -που αντιπροσωπεύει 17 εκατομμύρια μετοχές χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η άσκηση των options-  θα πρέπει να απαλλαγεί από επιπλέον 6 εκατομμύρια μετοχές.

    Οι μετοχές της Tesla έχουν υποχωρήσει κατά 18% από το υψηλό της 4ης Νοεμβρίου, καθώς ο Musk συνεχίζει τις ρευστοποιήσεις.

    Παραμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 266 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που έχει αυξηθεί κατά 110 δισεκατομμύρια δολάρια  φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

    Διαβάστε ακόμη:

    Elon Musk: Δείτε το σκληρό email που έστειλε στους υπαλλήλους του

    Βλαντιμίρ Ποτάνιν: Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και το χρυσό διαζύγιο των 7 δισ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ