• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Προκαλεί τον Jeff Bezos μέσω Twitter μετά την κατάκτηση του τίτλου του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο

    • Bloomberg
    Οι δισεκατομμυριούχοι Τζεφ Μπέζος - Έλον Μασκ

    Jeff Bezos, Elon Musk


    Ο Elon Musk θέλει να τονίσει στον Jeff Bezos ότι κατάφερε να τον περάσει και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους κόσμου.

    Ο συνιδρυτής της Tesla απάντησε σε ένα tweet που δημοσίευσε ο Bezos νωρίς τη Δευτέρα, με ένα emoji ασημένιου μεταλλίου, αφού το χάσμα μεταξύ των δύο πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω της εκτίναξης της αποτίμησης της εταιρείας πυραύλων του Musk, SpaceX.

    Η καθαρή του περιουσίας είναι τώρα 222 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτή του Bezos της Amazon.com διαμορφώνεται στα 190,8 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index.

    Η ανάρτηση κλιμακώνει τη δημόσια σύγκρουση μεταξύ των δύο δισεκατομμυριούχων, οι οποίοι προσπαθούν αμφότεροι, να φέρουν επανάσταση στη διαστημική βιομηχανία.

    Η Blue Origin του Bezos, αμφισβητεί τη σύμβαση των ΗΠΑ με τη SpaceX για την ανάπτυξη τεχνολογίας με στόχο την εκ νέου προσγείωση ανθρώπων στο φεγγάρι, ενώ ο Μusk είχε προηγουμένως μέσω του Twitter  αποκαλέσει τον ιδρυτή του Amazon “copy cat” (αντιγραφέα) για τις επιχειρήσεις του που επικεντρώνονται στο διάστημα.

    Σε μια πρόσφατη ενημέρωση στις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, η θυγατρική με τους δορυφόρους της Amazon, κατηγόρησε επίσης τον Musk και τις εταιρείες του ότι παραβιάζουν τους κανονισμούς με μια γενική στάση που ακολουθούν και δείχνουν ότι “οι κανόνες είναι για άλλους ανθρώπους”.

    Στο tweet του αργά την Κυριακή, ο Bezos δημοσίευσε την εικόνα ενός άρθρου του 1999 από το περιοδικό Barron’s που επέκρινε την Amazon, και υποστήριξε ότι είναι μία από τις πολλές ιστορίες που προέβλεψαν την αποτυχία της εταιρείας του.

    Space X εναντίον Blue Origin

    Ο 50χρονος Μusk αύξησε κατά περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του την Παρασκευή μετά από μια συμφωνία με επενδυτές που οδήγησε την αποτίμηση της SpaceX σε περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υπετετραπλάσια από το μέγεθος της Blue Origin, σύμφωνα με τον δείκτη πλούτου του Bloomberg.

    Περίπου τα 3/4 της περιουσίας του Musk εξακολουθούν να προέρχονται από την Tesla, την οποία ίδρυσε το 2003, αφού κέρδισε μια περιουσία από την πώληση του ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου PayPal στην eBay, έναντι 1,5 δια. δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ