• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Elon Musk: Με ένα ακόμη ράλι της Tesla θα εκθρονίσει τον Bill Gates της Microsoft

    • Bloomberg
    gates & musk


    Ένα ακόμη ράλι της Tesla Inc. χρειάζεται ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk για να κατακτήσει τη θέση του “συναδέλφου” του, πολυδισεκατομμυριούχου Bill Gates, ως ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

    Η καθαρή αξία της περιουσίας του Musk σημείωσε άνοδο 10,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, αφού οι μετοχές της Tesla αυξήθηκαν κατά 10% μετά την σύσταση overweight που διατύπωσε για τον τίτλο η Morgan Stanley. Ο αναλυτής Adam Jonas προέβλεψε σε σημείωμα ότι η εταιρεία βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στη μετάβαση της από μία επιχείρηση λιανικής πώλησης αυτοκινήτων σε μια επιχείρηση με πολλαπλές ροές εσόδων, από προϊόντα όπως το  λογισμικό και από υπηρεσίες.

    Η εξέλιξη αυτή εκτίναξε την καθαρή της περιουσίας του Musk στα 120 δισεκατομμύρια δολάρια, 8 δισεκατομμύρια δολάρια λιγότερα από αυτή του Gates, σύμφωνα με τον  Bloomberg Billionaires Index, την κατάταξη των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. Ήταν η δεύτερη ημέρα των υψηλών κερδών για τον Musk. Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια την Τρίτη, καθώς η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πήρε το πράσινο φως για την ένταξη της στον δείκτη S&P 500.

    Η εξωφρενική άνοδος της Tesla φέτος αύξησε στην περιουσία του Musk κατά 92,4 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τους 500 μεγιστάνες που περιλαμβάνονται στον δείκτη Bloomberg.

    Παράλληλα, περιόρισε το χάσμα μεταξύ των δύο οραματιστών δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας που έχουν διασταυρώσει τα ξίφη τους, ανεβάζοντας τους τόνους μερικές φορές, μέσω των αναρτήσεων τους στο twitter ή μέσω συνεντεύξεων.

    Ο εριστικός Musk, ο οποίος κάποτε χαρακτήρισε τις συνομιλίες του με τον συνιδρυτή της Microsoft Corp. «απογοητευτικές», έγραψε το Σεπτέμβριο σε tweet του ότι ο Gates δεν έχει καμία ιδέα σχετικά με τα ηλεκτρικά φορτηγά, απαντώντας σε μια δημοσίευση του τελευταίου, στην οποία υποστήριζε ότι πιθανότατα η ηλεκτρική ενέργεια δεν θα ήταν μία πρακτική λύση για την τροφοδοσία βαρέων οχημάτων μεγάλων αποστάσεων.

    Ωστόσο, η πανδημία ήταν αυτή που πυροδότησε τις πιο έντονες διαφωνίες μεταξύ των δύο ισχυρών ανδρών. Ο Musk, 49 ετών, συχνά δείχνει να υποτιμά τους κινδύνους του Covid-19, αμφισβήτησε τα δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση και τα ποσοστά θνησιμότητας του και έκανε αισιόδοξες προβλέψεις σχετικά με την πορεία της νόσου.

    Από την πλευρά του, ο Gates, 65 ετών, του οποίου το φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι σε μεγάλο βαθμό αφιερωμένο στη δημόσια υγεία, αντέδρασε στα σχόλια του Musk. «Καλό θα ήταν να μην ανακατεύεται με θέματα στα οποία δεν έχει εμπλοκή”, είπε στο CNBC.

    Ο Musk μπορεί τώρα να αποκτήσει ιδία άποψη για το θέμα. Την περασμένη εβδομάδα ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter ότι μπορεί να έχει προσβληθεί από τον Covid.

    Tesla: Εισέρχεται στο «club» S&P 500 στις 21 Δεκεμβρίου

    Το ράλι των μετοχών δημιούργησε ρεκόρ: Πέντε κροίσοι έχουν πλέον περιουσία άνω των 100 δισ. δολαρίων έκαστος

    Το μυστικό κλαμπ των δισεκατομμυριούχων με τις πρωτοποριακές επενδύσεις

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ