• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Έκπληξη από τη Lufthansa: Κέρδη στο τρίτο τρίμηνο και αύξηση κρατήσεων

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa

    Carsten Spohr , CEO Lufthansa


    Η Deutsche Lufthansa εμφάνισε κέρδη έκπληξη κατά το τρίτο τρίμηνο, καθώς η ζήτηση για μεταφορές φορτίων αυξήθηκε. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ για τους Ευρωπαίους, θα συμβάλει στη διατήρηση των κερδών μέχρι το τέλος του έτους.

    Ο γερμανικός όμιλος ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων και φόρων 17 εκατ. ευρώ (20 εκατομμύρια δολάρια) για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο, το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνο από την έναρξη της πανδημίας. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ζημιές 169 εκατ. δολαρίων, με βάση έρευνα του Bloomberg.

    Η Lufthansa επισήμανε ότι μπορεί να είναι σε θέση να μειώσει τουλάχιστον στο μισό τις ετήσιες ζημιές της, ενώ σε προηγούμενη πρόβλεψη είχε εκτιμήσει μόνο ότι αυτές θα είναι λιγότερες από τις περυσινές.

    Οι ανοδικές προοπτικές, μετά και τα θετικά αποτελέσματα της Air France-KLM, σηματοδοτούν ότι η ανάκαμψη των ταξιδιών επεκτείνεται και στις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες.

    Ώθηση από τις μεταφορές φορτίου

    Και οι δύο ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς έλαβαν ώθηση από τις μεταφορές φορτίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τις τιμές να παραμένουν υψηλές ακόμη και μετά την αύξηση της χωρητικότητας.

    Παρά το γεγονός ότι στο τμήμα των επιβατών η Lufthansa παρουσίασε απώλειες, οι ΗΠΑ θα ανοίξουν ξανά για ξένους επισκέπτες την επόμενη εβδομάδα, απελευθερώνοντας τη συσσωρευμένη ζήτηση για εταιρικά και οικογενειακά ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών.

    «Με την αυξανόμενη ζήτηση για επαγγελματικά ταξίδια και το αποτέλεσμα ρεκόρ στη Lufthansa Cargo, κατακτήσαμε ένα ακόμη ορόσημο στην έξοδο μας από την κρίση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr.

    Οι κρατήσεις επιβατών έχουν πλέον επιστρέψει στα τέσσερα πέμπτα των επιπέδων πριν από την κρίση, ανέφερε η Lufthansa, με τον όμιλο να προσφέρει περισσότερο από το 70% της συνήθους χωρητικότητάς του το 2022.

    Το τμήμα εμπορευμάτων εμφάνισε κέρδη 301 εκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση του ιστορικά, καθώς η στροφή προς τις αεροπορικές εμπορευματικές μεταφορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας τόνωσε τη ζήτηση.

    Η Lufthansa τόνισε ακόμη ότι πλησιάζει τον στόχο της να μειώσει τη μισθοδοσία σε 100.000 άτομα από σχεδόν 140.000 πριν από την κρίση, με 3.000 υπαλλήλους επιπλέον να έχουν συμφωνήσει για την αποχώρησή τους. Ένα νέο σχέδιο εθελουσίας εξόδου έχει ξεκινήσει για τα πληρώματα καμπίνας.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ