ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα νέο εμπορικό μέτρο εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο θα απαιτεί από ορισμένους Κινέζους εξαγωγείς να προμηθεύουν κρίσιμες πρώτες ύλες στην ΕΕ, παράλληλα με την αποστολή ορισμένων αγαθών, σύμφωνα με το Bloomberg.
Το συγκεκριμένο μέτρο που περιγράφεται από αξιωματούχους ως δασμοί «σε είδος», είναι μία από τις πολλές επιλογές που εξετάζει η ΕΕ σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει διπλωματική λύση για τους κινεζικούς ελέγχους στις εξαγωγές σε κρίσιμες πρώτες ύλες, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Άλλες επιλογές που βρίσκονται στο «τραπέζι» της Κομισιόν περιλαμβάνουν στοχευμένους περιορισμούς εξαγωγών σε αγαθά και υπηρεσίες, από τις οποίες εξαρτάται η Κίνα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, σύμφωνα με τις πηγές. Οποιαδήποτε μέτρα θα απαιτούσαν συμφωνία εντός της Κομισιόν και στη συνέχεια την υποστήριξη βασικών κρατών-μελών. Ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, διστάζουν να αντιδράσουν κατά του Πεκίνου, λόγω του φόβου για ενδεχόμενη κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης.
Σημειώνεται ότι το Πεκίνο έχει προβεί σε περιορισμό των αποστολών μαγνητών σπάνιων γαιών, απειλώντας την ευρωπαϊκή βιομηχανία. Η εμπορική «εκεχειρία» που επιτεύχθηκε αυτήν την εβδομάδα ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ έχει μετριάσει τις ανησυχίες της ΕΕ και μειώνει τις πιθανότητες οι Βρυξέλλες να επιδιώξουν άμεσα αντίποινα, σύμφωνα με τις πηγές.
Διαβάστε επίσης:
Ο Mr. Big Short προειδοποιεί: Αινιγματική ανάρτηση για τις επικίνδυνες «φούσκες» της αγοράς
Meta: Ρεκόρ για το 2025 – Μαζεύει 30 δισ. δολάρια από το νέο ομόλογο της
Societe Generale: Ξεπερνά τις προβλέψεις για κέρδη με άλμα 11%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.