• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    EasyJet: Αποχωρεί ο CFO παρά την ψήφο εμπιστοσύνης από τους μετόχους

    • Bloomberg

    Andrew Findlay, CFO EasyJet


    Ο Οικονομικός Διευθυντής της EasyJet Plc, Andrew Findlay, ενημέρωσε την εταιρεία ότι σκοπεύει να αποχωρήσει το επόμενο έτος, λίγες μέρες μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των μετόχων με θέμα την απομάκρυνση του ιδίου και άλλων τριών μελών από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Ο Findlay θα παραμείνει μέχρι τον Μάιο 2021 οπότε και λήγει το συμβόλαιό του, επισήμανε σε ανακοίνωσή της η EasyJet. Η χαμηλού κόστους αεροπορική έκανε γνωστό ότι θα αρχίσει να ψάχνει για αντικαταστάτη.

    Η είδηση της αποχώρησης του CFO προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ιδρυτή της εταιρείας, Στέλιου Χατζηιωάννου, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «αχρείο», ενώ αναφέρθηκε και στο «πάρτι» που κάνει σήμερα η μετοχή.

    Την Παρασκευή, οι επενδυτές τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Findlay και τριών ακόμη στελεχών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων του CEO της EasyJet, Johan Lundgren, και του προέδρου, John Barton. Τα στελέχη μπήκαν στο στόχαστρο του ιδρυτή της αεροπορικής Στέλιου Χατζηιωάννου, ο οποίος ασκεί πιέσεις για να ακυρωθεί η παραγγελία που είχε κάνει η εταιρεία για περισσότερα από 100 αεροσκάφη Airbus.

    Η EasyJet έχει αναβάλει την παράδοση 24 αεροσκαφών, συμβάλλοντας στη μείωση των βραχυπρόθεσμων δαπανών κατά περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο στερλίνες. Επίσης, δανείστηκε 1,1 δισεκατομμύρια στερλίνες (1,35 δισεκατομμύρια δολάρια) για να αυξήσει τη ρευστότητα της, αξιοποιώντας ένα πρόγραμμα εγγυήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου, στο οποίο ο κ. Χατζηιωάννου επίσης αντιτάχθηκε.

    Η εταιρεία σκοπεύει να συνεχίσει τις πτήσεις από 22 ευρωπαϊκά αεροδρόμια στις 15 Ιουνίου.

    Είναι μία από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες στην περιοχή που θα αρχίσουν να παρέχουν και πάλι υπηρεσίες, καθώς θα χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα του lockdown λόγω της πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ