• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Diageo: Συμφωνία εξαγοράς 610 εκατ. δολαρίων με άρωμα… Χόλιγουντ

    • Bloomberg

    Ράιαν Ρέινολντς


    Η Diageo Plc προχώρησε σε συμφωνία εξαγοράς του ποτού Aviation American Gin και άλλων λικέρ που πωλούνται από την Davos Brands LLC, εταιρεία της οποία συνιδιοκτήτης είναι ο γνωστός ηθοποιός της ταινίας “Deadpool”, Ryan Reynolds.

    Η συμφωνία, που μπορεί να φτάσει συνολικά τα 610 εκατ. δολάρια, είναι η δεύτερη εξαγορά που πραγματοποιεί η Diageo τα τελευταία χρόνια, με άρωμα από το Χόλιγουντ. Το 2017, η εταιρεία παραγωγής της βότκας Smirnoff και του ουίσκι Johnnie Walker, απέκτησε την ταχέως αναπτυσσόμενη μάρκα τεκίλας Casamigos, της οποίας συν-ιδρυτής τέσσερα χρόνια νωρίτερα, ήταν ο George Clooney, έναντι 1 δισ. δολαρίων.

    Η Diageo συμφώνησε να καταβάλει αρχικά 335 εκατ. δολάρια και επιπλέον κεφάλαια έως 275 εκατ. δολαρίων, με βάση την απόδοση του Aviation American Gin για μια περίοδο 10 ετών.

    Η συμφωνία θα επεκτείνει την παρουσία της Diageo, της μεγαλύτερης ποτοποιίας παγκοσμίως, στην κατηγορία του super-premium gin. Η προηγούμενη συμφωνία της Casamigos ισχυροποίησε την εταιρεία, που έχει έδρα στο Λονδίνο, σε μία κατηγορία ποτών στην οποία είχε ήδη παρουσία μέσω των brands, Don Julio, DeLeon και Peligroso.

    Οι μετοχές της Diageo αυξήθηκαν κατά 0,8% στο Λονδίνο.

    Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί μέσω των μετρητών που διαθέτει η εταιρεία και αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2020, δήλωσε η Diageo.



    ΣΧΟΛΙΑ