ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Οικονομικός Διευθυντής της Deutsche Bank, James von Moltke, δήλωσε ότι η επενδυτική τράπεζα προσανατολίζεται σε νέες προσλήψεις σε τομείς όπως οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις και τα επιτόκια στις ΗΠΑ, προκειμένου να αναπτύξει τις δραστηριότητές της.
Η τράπεζα έχει ήδη προχωρήσει σε επιλεκτικές προσλήψεις στις διαπραγματεύσεις κρατικών ομολόγων στην Ευρώπη, καθώς και στους τομείς τεχνολογίας και υγειονομικής περίθαλψης, δήλωσε ο Von Moltke σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους την Τετάρτη.
Η Deutsche Bank εξετάζει το ενδεχόμενο ανασυγκρότησης τμημάτων της επενδυτικής της τράπεζας που είχε περικόψει κατά τη διάρκεια της μεγάλης αναδιάρθρωσης, την οποία πραγματοποίησε ο CEO, Christian Sewing το 2018.
Η επενδυτική τράπεζα βασίζεται ιδιαίτερα στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, οι οποίες σημείωσαν επιβράδυνση το τρίτο τρίμηνο, καθώς η μεταβλητότητα της αγοράς επέστρεψε στα συνηθισμένα επίπεδα.
Οι προσλήψεις των τραπεζών έχουν εξελιχθεί σε μία πολύπλοκη διαδικασία λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς αναπτύσσονται οι συναλλαγές.
«Είναι ένας πόλεμος ταλέντων, όπως έγινε σε άλλους κύκλους στο παρελθόν», δήλωσε ο Von Moltke σε μια ξεχωριστή συνέντευξη στο Bloomberg Television. «Διαπιστώνουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον πόλεμο αναζήτησης ταλέντων. Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί στις αμοιβές».
Αμερικανικές εταιρείες και ανταγωνίστριες τράπεζες όπως η Barclays έχουν δηλώσει ότι αναμένουν υψηλότερα μπόνους φέτος εν μέσω της έκρηξης των συναλλαγών. Το ίδιο συμβαίνει και με τη γερμανική τράπεζα, η οποία έχει υψηλές προσδοκίες για τον επενδυτικό τομέα και η διοίκηση της γνωρίζει ότι θα χρειαστεί να πληρώσει για να διατηρήσει τη δυναμική της, αναφέρουν πηγές.
Διαβάστε ακόμα:
Nomura: Έχασε 20 στελέχη στην Ασία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος αναζήτησης ταλέντων μεταξύ των κορυφαίων τραπεζών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Βαρύ sell off για τις τεχνολογικές μετοχές – Στο -2% ο Nasdaq λίγο πριν το κλείσιμο
- ΗΠΑ: Συνάντηση Τραμπ με τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο
- Σαμαράς: Συνεχίζει την κριτική στον Μητσοτάκη, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του για νέο κόμμα
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της ευρωπαϊκής προσπάθειας για προσιτή στέγη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.