• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Delta Air Lines: Χαράτσι 200 δολάρια το μήνα στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

    • Bloomberg

    Ed Bastian, CAO Delta Air Lines


    Η αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines ανακοίνωσε ότι θα επιβαρύνει με επιπλέον 200 δολάρια το μήνα τους εργαζόμενους που δεν είναι εμβολιασμένοι, και αποτελεί την πρώτη μεγάλη αμερικανική εταιρεία που επιβάλλει “ποινή” προκειμένου να παροτρύνει το προσωπικό της να προστατευτεί.

    Η νέα πολιτική της εταιρείας έγινε γνωστή μέσω ενός σημειώματος του CEO, Ed Bastian, ο οποίος επισήμανε ότι το 75% των εργαζομένων του αερομεταφορέα είναι ήδη εμβολιασμένοι. Τα αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού που συνδέονται με μια «πολύ επιθετική» μετάλλαξη, παρακινούν τους υπαλλήλους να εμβολιαστούν, ανέφερε στο σημείωμα που απέστειλε στο προσωπικό.

    Το τέλος ισχύει για τους υπαλλήλους του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης της αεροπορικής εταιρείας που δεν έχουν κάνει εμβόλια έως την 1η Νοεμβρίου. Η εταιρεία θα απαιτήσει επίσης εβδομαδιαία διαγνωστικά τεστ για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

    Η Delta Air Lines είναι πεπεισμένη ότι η προσέγγισή της θα πετύχει να αυξήσει το ποσοστό εμβολιασμού των εργαζομένων της πέραν του 75%, είπε ένας εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε γιατί η εταιρεία δεν επέβαλε υποχρεωτικό εμβολιασμό.

    Ετήσιο κόστος 2.400 δολάρια

    «Οι υπάλληλοι που είναι επιφυλακτικοί απέναντι στο εμβόλιο ενδεχομένως να θεωρήσουν την εν λόγω κίνηση ως τιμωρητικό μέτρο, καθώς δημιουργείται ένα επιπλέον ετήσιο κόστος 2.400 δολαρίων για τους αυτούς», δήλωσε ο Brian Kropp, επικεφαλής ανάλυσης του ανθρώπινου δυναμικού για τη συμβουλευτική εταιρεία Gartner.

    Το τέλος για τους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους είναι “για την αντιμετώπιση του οικονομικού κινδύνου” από την απόφασή τους, είπε ο Bastian. Ο μέσος όρος παραμονής στο νοσοκομείο των ασθενών με Covid-19, κόστισε στη Delta 50.000 δολάρια ανά άτομο, είπε.

    Τον Μάιο, η Delta έγινε η πρώτη μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που κατέστησε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους νεοπροσληφθέντες υπαλλήλους.

    Η αεροπορική εταιρεία είχε συμφωνήσει να μην επιβάλει τον εμβολιασμό στους πιλότους της, τη μόνη σημαντική κατηγορία εργαζομένων με συνδικαλιστική εκπροσώπηση, τουλάχιστον μέχρι τις 21 Νοεμβρίου. Η συμφωνία παρείχε επίσης κίνητρα για εμβολιασμό των πιλότων.

    Ο εμβολιασμός των πιλότων

    Η Delta θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία” για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πιλότων”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το σωματείο των πιλότων. Η ηγεσία της σωματείου «συνηγορούσε σταθερά στη διατήρηση του δικαιώματος κάθε μεμονωμένου πιλότου να συμβουλεύεται τον ιατρό του σχετικά με τον εμβολιασμό».

    Σύμφωνα με την πολιτική που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, κάθε εργαζόμενος που δεν έχει εμβολιαστεί πλήρως έως τις 12 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να κάνει εβδομαδιαίο διαγνωστικό τεστ, «ενώ τα ποσοστά κρουσμάτων στην κοινότητα είναι υψηλά», αναφέρεται στο σημείωμα του Bastian.

    Οι εργαζόμενοι που δεν είναι εμβολιασμένοι πρέπει να φορούν μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, μέτρο που τίθεται άμεσα σε ισχύ.

    Η Delta ανακοίνωσε επίσης ότι από τις 30 Σεπτεμβρίου, η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να αμείβει πλήρως τους εργαζόμενους που έλαβαν και τις δύο δόσεις, αλλά που εξακολουθούν να αρρωσταίνουν και μπορεί να καταλήξουν σε βραχυπρόθεσμη αναπηρία.

    Διαβάστε ακόμα:



    ΣΧΟΛΙΑ