• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    David Solomon: Ο CEO της Goldman Sachs πούλησε την έπαυλη του στο Άσπεν έναντι 26,5 εκατ. δολαρίων (φωτογραφίες)

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Ο David Solomon, ξεκινά την τρίτη του χρονιά στο τιμόνι της Goldman Sachs Inc.. αλλά έχει έναν ακόμη λόγο να χαμογελά.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο 58χρονος τραπεζίτης ολοκλήρωσε την πώληση της έκτασης 336 στρεμμάτων που είχε στο Άσπεν του Κολοράντο, μετά από σχεδόν τρία χρόνια αναζήτησης αγοραστή.

    Ο CEO της Goldman Sachs χώρισε την έκταση σε δύο μέρη. Την έπαυλη των 1.200 τετραγωνικών μέτρων σε οικόπεδο 188 στρεμμάτων που πουλήθηκε έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων και την υπόλοιπη έκταση 143 στρεμμάτων που πουλήθηκε έναντι 7 εκατ. δολαρίων, συγκεντρώνοντας συνολικά 26,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Multiple Listings Service.

    Το ποσό είναι σχεδόν 10 εκατ. δολάρια χαμηλότερο από την αρχική τιμή πώλησης του ακινήτου ύψους 36 εκατ. δολαρίων, που ζητούσε ο τραπεζίτης το 2017, και αντιστοιχεί σε discount άνω του 26%.

    Η πώληση πραγματοποιήθηκε μετά από το ρεκόρ πωλήσεων που έχει καταγράψει εδώ και τρεις μήνες η παραθεριστική πόλη του Κολοράντο. Τον Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις σπιτιών αυξήθηκαν κατά 800% (εννέα συμβόλαια έναντι ενός τον περασμένο Σεπτέμβριο), με τις τιμές να κυμαίνονται από 10 εκατομμύρια έως 19,99 εκατομμύρια δολάρια, ενώ  δύο σπίτια πουλήθηκαν σε τιμώ άνω των 20 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με report της Douglas Elliman.

    Πηγή: Douglas Elliman

    «Πέρυσι, δεν υπήρξαν πωλήσεις άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων», αναφέρει ο Jonathan Miller, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εκτιμήσεων Miller Samuel Inc. «Τώρα, έχουμε 11 συμβόλαια τον Σεπτέμβριο πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια, κάτι που είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο και αντικατοπτρίζει αυτή την πρωτοφανή κατάσταση που επικρατεί», όπου το  Άσπεν θεωρείται όλο και περισσότερο ένα μέρος που για να ζήσει κάποιος μόνιμα και όχι να κάνει απλώς διακοπές”, εξηγεί.

    Πηγή: Douglas Elliman

    Η οικία των επτά υπνοδωματίων και των 9 μπάνιων του Solomon χτίστηκε το 2009 και περιλαμβάνει home theatre με λεοπάρ χαλί, αίθουσα μπιλιάρδου, σάουνα και μια μεγάλη ανοιχτή κουζίνα και σαλόνι, το οποίο κοσμεί ένας τεράστιος πολυέλαιος, σύμφωνα με τις φωτογραφίες.

    Υπάρχει επίσης μια επίσημη τραπεζαρία, ένα γραφείο με ξύλινη επένδυση στους τοίχους και πολλοί χώροι για καθιστικό. Ακόμη, η έπαυλη περιλαμβάνει εξωτερική πισίνα και υδρομασάζ, κήπους με βεράντα και θέα στην κοιλάδα του Άσπεν.

    Ο φόρος για το νέο ιδιοκτήτη ανέρχεται σε 36.970 δολάρια ετησίως.

    Πηγή: Douglas Elliman

     

    Πηγή: Douglas Elliman

     

    Πηγή: Douglas Elliman
    Πηγή: Douglas Elliman

     

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ