• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    David Solomon: Γιατί ο CEO της Goldman Sachs πουλά την έπαυλη του στο Άσπεν

    • Bloomberg

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    O David Solomon επιχειρεί για μία ακόμη φορά να πουλήσει την τεράστια έκταση που διαθέτει στην πόλη σκι, στο Άσπεν του Κολοράντο, καθώς οι πλούσιοι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτων μακριά από τις αστικές περιοχές.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs Inc. αναζητά αγοραστή για την έκταση των 336 στρεμμάτων, με εκτιμώμενη αξία περίπου 25 εκατ. δολάρια, ενώ έκανε επαφές με υποψήφιους αγοραστές κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, σύμφωνα πηγές. Το κτήμα διαθέτει έπαυλη 1.200 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευασμένη από ξύλο και πέτρα και πανοραμική θέα στην κοιλάδα του Άσπεν.

    Οι νέες προσπάθειες του Solomon να πουλήσει το ακίνητο έρχονται σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία το ενδιαφέρον στην αγορά ακινήτων μετατοπίζεται μακριά από τα αστικά κέντρα και το ρίσκο του κορονοϊού που είναι πιο έντονο σε αυτά. Η αξία των πωλήσεων οικογενειακών κατοικιών στο Άσπεν σε δολάρια,  αυξήθηκε κατά 440% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με το Estin Report.

    O 58χρονος Διευθύνων Σύμβουλος αγόρασε το ακίνητο, σε δύο φάσεις, ξεκινώντας από το 2005. Πριν από τον Solomon, το κτήμα ανήκε στο πρώην ανώτατο στέλεχος της Goldman Sachs, Robert Hurst.

    Ο Solomon μέσω του εκπροσώπου του αρνήθηκε να σχολιάσει.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Goldman είχε ορίσει την τιμή πώλησης στα 36 εκατομμύρια δολάρια το 2017, αλλά απέτυχε να βρει αγοραστές σε αυτό το ποσό.

    Τώρα, ελπίζει να προσελκύσει το ενδιαφέρον εν μέσω της αυξανόμενης ζήτησης για σπίτια σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές. Η National Association of Realtors δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το γραφικό Kingston, βόρεια της Νέας Υόρκης, εμφάνισε τις ταχύτερα αυξανόμενες τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, ενώ ανάλογη εικόνα έχουν παρουσιάσει και τα Hamptons. Οι πωλήσεις κατοικιών στην παραθεριστική πόλη του Park City της Γιούτα διπλασιάστηκαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τη Salt Lake Tribune.

    Ο ισχυρός άνδρας της Goldman είναι ο δεύτερος υψηλότερα αμειβόμενος  Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης τράπεζας, αφού πέτυχε αύξηση του μισθού του κατά 20% στις αρχές του έτους. Είναι γνωστός για τα ενδιαφέροντά του εκτός της Goldman Sachs, συμπεριλαμβανομένης μιας αμφιλεγόμενης εμφάνισης του ως DJ σε συναυλία στα Hamptons νωρίτερα το καλοκαίρι, ενώ κατέχει ποσοστά σε πολυτελή εστιατόρια στη Νέα Υόρκη.

    Υπήρξε από ένα εκ των υψηλόβαθμων στελεχών που την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησαν τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο, δήμαρχο της Νέας Υόρκης, για τα μέτρα που δεν επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να επιστρέψουν στα γραφεία τους στην πόλη.

    Επιμέλεια μετάφρασης: Αμαλία Σοφία Βερούτη

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ