• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Χρυσός: Σήμα αγοράς δίνει η Goldman Sachs


    Η τιμή του χρυσού συνέχισε την ανοδική κίνησή της προς τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά μετά τα πρωτοφανή μέτρα που πήρε η Federal Reserve για να προστατεύσει την αμερικανική οικονομία από το σοκ του κορονοϊού, ενώ η Goldman Sachs ανέφερε πως η τιμή του πολύτιμου μετάλλου βρίσκεται πιθανότατα σε σημείο καμπής και είναι ώρα για αγορά.

    Η τιμή του χρυσού έκανε άλμα μετά τις εξαγγελίες της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, για απεριόριστες αγορές ομολόγων και προγράμματα διασφάλισης των πιστωτικών ροών προς τις επιχειρήσεις αλλά και τις πολιτειακές κυβερνήσεις.

    Η ανοδική αυτή κίνηση έρχεται μετά από δύο εβδομάδες απωλειών για τον χρυσό, καθώς το προηγούμενο διάστημα οι επενδυτές έσπευσαν να τραβήξουν χρήμα από τις αγορές.

    Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η κίνηση της Fed θα βοηθήσει να αμβλυνθούν οι χρηματοδοτικές πιέσεις που οδηγούσαν τον χρυσό χαμηλότερα.

    Η τιμή spot έφτασε να ενισχύεται έως και 2%, στα 1.584,51 δολάρια ανά ουγγιά, μετά από άλμα 3,6% τη Δευτέρα.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Goldman, η τιμή στόχος για τον χρυσό στο 12μηνο είναι τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά – ένα επίπεδο που η αγορά έχει να δει από το 2011, όταν οι τιμές σκαρφάλωσαν σε ιστορικό υψηλό.



    ΣΧΟΛΙΑ