• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    «Χείρα βοηθείας» για την easyJet η κατάρρευση της Thomas Cook

    • Bloomberg
    easyjet

    Ο ιδρυτής της easyJet, Sir Στέλιος Χατζηιωάννου


    Σε αναθεώρηση των προβλέψεών της για τις ζημίες που θα εγγράψει στο πρώτο εξάμηνο του έτους προχώρησε η easyJet.

    Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Βρετανίας προβλέπει ότι οι ζημίες του για το εξάμηνο θα διαμορφωθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς οι επιδόσεις του κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους ενισχύθηκαν από την ισχυρή ζήτηση, αλλά και τα χαμηλότερα επίπεδα διαθέσιμων θέσεων σε ανταγωνιστικές εταιρείες.

    Συγκεκριμένα, η easyJet, η οποία πέρυσι ενέγραψε ζημίες 275 εκατ. στερλινών (358 εκατ. δολαρίων) στο εξάμηνο, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, ότι τα έσοδα ανά θέση θα παρουσιάσουν μέτρια έως υψηλή μονοψήφια αύξηση για το εξάμηνο που κλείνει τον Μάρτιο, αναθεωρώντας προς το καλύτερο την προηγούμενη πρόβλεψή της.

    Σημαντικά στοιχεία

    Τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης για την εταιρεία, το οποίο έκλεισε τον Δεκέμβριο, παρουσίασαν αύξηση 9,9%, σε 1,43 δισ. στερλίνες. Η μεγαλύτερη ανταγωνιστική Ryanair αναθεώρησε προς τα πάνω το guidance για την κερδοφορία της στις 10 Ιανουαρίου, μετά την αύξηση των (ακριβότερων) κρατήσεων της τελευταίας στιγμής για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος.

    Η EasyJet ανέφερε επίσης ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν μετά την κατάρρευση του ομίλου Thomas Cook τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, ο αερομεταφορέας δημιούργησε πρόσφατα και τμήμα διακοπών, την EasyJet Holidays, εκμεταλλευόμενη το κενό που δημιουργήθηκε σε ορισμένες από τις αγορές όπου είχε παρουσία η Thomas Cook.

    Η αντίδραση της αγοράς

    Η μετοχή της EasyJet είχε κέρδη σχεδόν 30% το 2019 και έχει κερδίσει 1,8% μέχρι στιγμής φέτος, με τα θετικά σχόλια της Ryanair να συμβάλλουν και αυτά στην άνοδο της μετοχής.



    ΣΧΟΛΙΑ