• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Brevan Howard: Το ισχυρό fund ξεκινά επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα

    • Bloomberg

    Aron Landy, επικεφαλής της Brevan Howard


    Η Brevan Howard Asset Management ετοιμάζεται να ξεκινήσει επενδύσεις στα ψηφιακά νομίσματα. Πρόκειται για μία ακόμη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων που σπεύδει να εκμεταλλευτεί την άνθηση που σημειώνει η αγορά των κρυπτονομισμάτων.

    Η εταιρεία, με επικεφαλής τον Aron Landy, θα επενδύσει αρχικά μέχρι και 1,5% των 5,6 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει το βασικό της hedge fund σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg. Τις πρώτες τοποθετήσεις θα επιβλέψουν οι Johnny Steindorff και Tucker Waterman, συν-ιδρυτές της επενδυτικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων, Distributed Global,αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

    Η κίνηση αυτή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη ότι τα κρυπτονομίσματα γίνονται σταδιακά mainstream, με την Brevan Howard να προστίθεται στη λίστα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους δισεκατομμυριούχους διαχειριστές hedge fund, Paul Tudor Jones και Marc Lasry, οι οποίοι ποντάρουν ήδη στα ψηφιακά νομίσματα. Την Τετάρτη, το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global εισήχθη στο χρηματιστήριο, με την αποτίμηση του να ξεπερνά τα 112 δισ. δολάρια.

    Το fund της Brevan Howard θα εστιάσει σε ένα ευρύ φάσμα ψηφιακών νομισμάτων εκτός από το Bitcoin, αναφέρουν οι πληροφορίες.

    Σημειώνεται ότι ο συνιδρυτής του fund, Alan Howard επενδύει ήδη τα προσωπικά του κεφάλαια σε κρυπτονομίσματα και η εταιρεία απέκτησε πρόσφατα μερίδιο 25% στη One River Asset Management, μια εταιρεία αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της οποίας τα fund κρυπτονομισμάτων υποστηρίζονται από τον Howard.

    Ο δισεκατομμυριούχος είναι επενδυτής στην Distributed Global από τις αρχές του 2018. Αυτή η εταιρεία διαχειρίζεται επίσης ένα venture capital κρυπτονομισμάτων σε συνεργασία με την Temasek Holdings της Σιγκαπούρης Όλες οι συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω της Elwood Asset Management, μιας θυγατρικής πλατφόρμας που ιδρύθηκε από τον Howard πριν από τέσσερα χρόνια.

    Το Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί φέτος, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια, ενώ η είσοδος μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στο συγκεκριμένο τομέα υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες τάσεις τους τελευταίους μήνες.

    Από την πλευρά της, η Brevan Howard ανέπτυξε δικές της τεχνολογίες ψηφιακών συναλλαγών και αξιολόγησε την καταλληλότητα του κλάδου για τους επενδυτές κατά τα τελευταία χρόνια. Στο τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους αποφάσισε ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία έχει ωριμάσει αρκετά, ώστε να αξιοποιήσει ένα μικρό μέρος από τα μετρητά των πελατών της.

    Η Brevan Howard, βρίσκεται σε διαδικασία επέκτασης μετά από ένα έτος με κέρδη ρεκόρ. Οι επενδυτές που είχαν εγκαταλείψει την εταιρεία λόγω των μέτριων αποδόσεων της, επιστρέφουν: Σημειώνεται ότι τα περιουσιακά στοιχεία της κατέρρευσαν σε ποσοστό πάνω από 80% από το υψηλό τους και διαμορφώθηκαν περίπου σε 6 δισ. δολάρια πριν από δύο χρόνια. Έκτοτε έχουν ανακάμψει σε πάνω από 13 δισ. δολάρια.

    Πέρυσι το βασικό fund της εταιρείας εμφάνισε κέρδη 27,4%, παρουσιάζοντας την καλύτερη ετήσια απόδοση από το 2003.

    Η εταιρεία είναι γνωστή για τις κινήσεις της και στην ελληνική αγορά, ενώ στην ιδρυτική της ομάδα περιλαμβάνεται και ο Έλληνας εκατομμυριούχος Τρύφων Νάτσης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Γιατί ο νέος CEO της Brevan Howard θέλει να αλλάξει τη μορφή του ισχυρού hedge fund

    Brian Armstrong (Coinbase): O νέος δισεκατομμυριούχος της αγοράς κρυπτονομισμάτων

    Binance Coin (BNB): Ράλι ανόδου για το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin και το Ether

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ