• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Breitling: Στο top 10 των κορυφαίων ελβετικών ρολογιών


    Η ελβετική ωρολογοποιία Breitling βρέθηκε στη λίστα με τα κορυφαία ελβετικά ρολόγια, λόγω των αυξημένων πωλήσεων που σημείωσε το 2022.

    Σύμφωνα με έκθεση της Morgan Stanley και της LuxeConsult που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, η εταιρεία με έδρα το Γκρένχεν της Ελβετίας θεωρείται η ένατη μεγαλύτερη μεταξύ των ελβετικών brands.

    Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 940 εκατ. δολάρια το 2022, με την εταιρεία να επωφελείται από την έκρηξη στη ζήτηση στα πολυτελή ρολόγια που σημειώθηκε τα δύο προηγούμενα χρόνια.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Breitling, George Kern, πρώην στέλεχος της Richemont έχει πετύχει μια σταθερά ανοδική πορεία για την ελβετική ωρολογοποιία, η οποία εξαγοράστηκε το 2017 από ιδιωτικά funds. Η στρατηγική του για την εταιρεία ήταν να επικεντρωθεί στη δημιουργία λιγότερων πολυτελών μοντέλων και σε εξορθολογισμό της διανομής, καταφέρνοντας υψηλότερες πωλήσεις.

    Η Rolex (και πάλι) στην 1η θέση

    Στην έκθεση της Morgan Stanley, η Rolex αναδείχθηκε ως το κορυφαίο brand στις πωλήσεις με 9,4 δις ευρώ πωλήσεις και μερίδιο αγορά 29%. Η Cartier της Richemont ήταν η δεύτερη σε πωλήσεις εταιρεία ελβετικών ρολογιών με 2,78 δις πωλήσεις, ενώ η Omega της Swatch Group βρέθηκε στη τρίτη θέση με πωλήσεις 2,6 δις φράγκων.

    Στο top 10 βρέθηκαν επίσης brands όπως η Αudemars Piguet, την Patek Philippe και την Richard Mille.

    Το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand ήταν η Swatch, λόγω της μεγάλης επιτυχίας της συνεργασίας SwatchXOmega MoonSwatch με αύξηση των πωλήσεων κατά 90% το 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex: Ανοίγει νέες εγκαταστάσεις παραγωγής λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης



    ΣΧΟΛΙΑ