• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Τι θα κάνει η Ελλάδα τα χρήματα που θα βγάλει από τις αγορές

    • Bloomberg


    Για την εξόφληση κατόχων ομολόγων ή για επαναγορά δανείων από το ΔΝΤ ή ακόμη και ως εγγύηση για τη δημιουργία ενός οχήματος ειδικού σκοπού που θα βοηθήσει στη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα κεφάλαια που θα αντλήσει η Ελλάδα από την έκδοση του νέου ομολόγου, αναφέρει το Bloomberg.

    Πρόκειται για το πρώτο ομόλογο μετά τη έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στην Αθήνα κλιμακίων των πιστωτών, που υπογράμμισαν την ανάγκη υλοποίησης των συμφωνηθεισών, στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης, μεταρρυθμίσεων και επειγόντων μέτρων για τη μείωση των κόκκινων δανείων των τραπεζών.

    “Τώρα δεν είναι δύσκολο να δοκιμάσουμε τις αγορές”, δήλωσε ο Δημήτρης Δαλίπης, επικεφαλής σταθερού εισοδήματος στην Alpha Trust Α.Ε.Δ.Α.Κ, στην Αθήνα. “Θα ήθελα να πιστεύω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες της αγοράς μια απόδοση της τάξης του 3,5% ή και περισσότερο θα προσελκύσει επαρκή ζήτηση για να αποδειχθεί επιτυχημένη η έκδοση”.

    Ο νέος τίτλος του ελληνικού Δημοσίου θα είναι χρονικής διάρκειας 5,2 ετών. Η διάρκεια της έκδοσης σχετίζεται με την μεταγενέστερη αποπληρωμή του σε χρόνο πιο απομακρυσμένο από τις αρχές του έτους που δεν είναι και η καλύτερη περίοδος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες τιμές που μπαίνουν στο σύστημα είναι για ζητούμενο επιτόκιο από 3,75% έως 3,87%. Εκτιμάται, όμως, ότι η τελική τιμολόγηση αναμένεται να διαμορφωθεί στη ζώνη του 3,60%, ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι επενδυτές θα κυμανθεί και το τελικό ύψος των αντλούμενων κεφαλαίων που αυτή τη στιγμή υπολογίζονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ.

    ομόλογα

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ