• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Teneo Intelligence: Θετική εξέλιξη για τους επενδυτές το «διαζύγιο» Τσίπρα-Καμμένου

    • Bloomberg


    Η ελληνική κυβέρνηση διαλύθηκε, αναγκάζοντας ουσιαστικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να φέρει πρόωρες εκλογές και να δώσει τέλος στην τετραετή θητεία του αριστερού ηγέτη, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, με αναλυτές να σχολιάζουν στο πρακτορείο ότι η εξέλιξη αυτή είναι μάλλον θετική για τους επενδυτές.

    Εντείνοντας την πολιτική αστάθεια στην Ευρωζώνη, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απέσυρε, την Κυριακή, το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι βουλευτές στην Αθήνα σχεδιάζουν να διεξάγουν ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη, μήνες πριν από τις τακτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες τον Σεπτέμβριο, επισημαίνει το Bloomberg.

    «Οι πρόωρες εκλογές θα ήταν μια καλή είδηση για τους επενδυτές» τονίζει ο Βολφάνγκο Πίκολι, συμπρόεδρος της εταιρείας συμβούλων Teneo Intelligence. «Η χώρα κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς εδώ και εβδομάδες και όσο πιο σύντομα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο», προσθέτει.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μουτζάμπα Ράχμαν, γενικός διευθυντής του Eurasia Group στο Λονδίνο, ο οποίος αναφέρει: «Αν μη τι άλλο, η έξοδος του Καμμένου βοηθά να περιοριστεί η αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών, η οποία είχε ενταθεί από τις παλινδρομήσεις του».

    Στο άρθρο επισημαίνεται ακόμη ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι αν οι εκλογές διεξάγονταν τώρα, θα τις κέρδιζε η Νέα Δημοκρατία, αν και παραμένει ασαφές εάν θα εξασφάλιζε αυτοδυναμία ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, χωρίς να χρειάζεται συμμάχους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Bloomberg: Αυξάνονται οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: WSJ: Στο χείλος της πολιτικής αβεβαιότητας η Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ