• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Bloomberg: Η ΔΕΗ εκδίδει το πρώτο ευρωπαϊκό ομόλογο που συνδέεται με την αειφορία

    • Bloomberg
    ΔΕΔΔΗΕ: Μεγάλες προσδοκίες για το τίμημα φέρνουν οι δεσμευτικές των 4 funds

    Γιώργος Στάσσης. Επικεφαλής ΔΕΗ


    Η ΔΕΗ προγραμματίζει να προχωρήσει αυτήν την εβδομάδα στην έκδοση του πρώτου ομολόγου υψηλής απόδοσης που συνδέεται με την αειφορία στην Ευρώπη, ενισχύοντας μια ταχέως αναπτυσσόμενη τάση στην αγορά ομολόγων της περιοχής, αναφέρει άρθρο του Bloomberg.

    Η εταιρεία είχε επικοινωνία την Δευτέρα με αναλυτές και σχεδιάζει να ολοκληρώσει τις συναντήσεις για την πώληση του συνολικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ (594 εκατομμύρια δολάρια) ομολόγου την Τετάρτη. Η νέα έκδοση αναμένεται να βαθμολογηθεί  με B / BB- από τους S&P και Fitch.

    Οι πωλήσεις ομολόγων που συνδέονται με τη βιωσιμότητα έχουν απογειωθεί στην αγορά της Ευρώπης τους τελευταίους μήνες. Οι συμφωνίες αυτές περιλαμβάνουν τα λεγόμενα margin ratchets, τα οποία προβλέπουν ότι οι εταιρείες πληρώνουν μικρότερο τοκομερίδιο αν επιτύχουν συγκεκριμένους στόχους ή μεγαλύτερο αν δεν τους επιτύχουν.

    Ωστόσο, το νέο ομόλογο της ΔΕΗ προβλέπει την πληρωμή με υψηλότερο κουπόνι κατά 50 μονάδες βάσης, εάν δεν καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 40% έως τον Δεκέμβριο του 2022 σε σχέση με το 2019.

    «Η έκδοση ευθυγραμμίζεται με τη συνολική περιβαλλοντική στρατηγική μας, η οποία είναι η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και ο μετριασμός των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ηλεκτρονικό μήνυμα. «Η περιβαλλοντική στρατηγική της ΔΕΗ συνάδει με τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας για την κλιματική ουδετερότητα έως το 2050».

    Οι Ευρωπαίοι επενδυτές βλέπουν να εκδίδονται φέτος πολλά ομόλογα των οποίων οι τιμές συνδέονται με τις επιδόσεις των εταιρειών σε στόχους βιωσιμότητας. Τουλάχιστον οχτώ τέτοιες εκδόσεις έχουν τιμολογηθεί έως τώρα το 2021 –  μεταξύ άλλων των Kloeckner Pentaplast, Flender GmbH και Asda Group Ltd – έναντι τριών όλο το 2020.

    H HSBC, η Goldman Sachs και η Citibank ενεργούν ως από κοινού ως Διεθνείς Συντονιστές του Βιβλίου Προσφορών.

    Διαβάστε ακόμα:

    ΔΕΗ: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το ομόλογο βιωσιμότητας των €500 εκατ. (upd)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     



    ΣΧΟΛΙΑ