• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Asos: Μετακομίζει στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου

    • Bloomberg

    Mat Dunn


    H βρετανική εταιρεία online πώλησης ένδυσης και υπόδησης Asos θα μεταφέρει τις μετοχές της στην κύρια αγορά του χρηματιστηρίου του Λονδίνου με στόχο να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές, καθώς η ζήτηση για βραδινά φορέματα και επίσημα ενδύματα εκτοξεύει τις πωλήσεις της.

    Ακόμη η εταιρεία δήλωσε την Πέμπτη ότι οι πωλήσεις της κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων ήταν ισχυρές, με τη βοήθεια brands όπως η Topshop. Αφού τάραξε την αγορά με μία προειδοποίηση κερδών τον περασμένο Οκτώβριο, η Asos διατήρησε σταθερή την πρόβλεψή της για το σύνολο του έτους και σημείωσε αύξηση πωλήσεων έως και 15%.

    Η μετοχή της έχασε την μισή της αξία το 2021 παρά το γεγονός ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις εκτοξεύτηκαν. Ο λιανοπωλητής, όπως και οι ανταγωνιστές του Boohoo Group και Hennes & Mauritz, επλήγη σκληρά από τα προβλήματα στα logistics που έκαναν ακόμη δυσκολότερη τη μεταφορά των εμπορευμάτων της σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία και το brexit.

    Οι αυξανόμενες επιστροφές από πελάτες, που αποτελούν μεγάλο κόστος για τους διαδικτυακούς λιανοπωλητές, έχουν επίσης μειώσει την απόδοση της Asos.

    Shares in online retailer Asos have soared more than 11,000% since listing in 2001

    Αύξηση 11.000%

    Μετά από 20 χρόνιας διαπραγμάτευσης των μετοχών της στην αγορά AIM, η Asos αναμένεται να μεταφερθεί στην κύρια αγορά του Λονδίνου στο τέλος του επόμενου μήνα. Ο τίτλος σημείωσε άνοδο έως 12%.

    Ο CΟΟ Mat Dunn, ο οποίος επιβλέπει την επιχείρηση καθώς αυτή βρίσκεται στην αναζήτηση νέου διευθύνοντος συμβούλου, υποστήριξε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την Asos να μετακινηθεί, ακόμη και αν η κεφαλαιοποίησή της ήταν πολύ υψηλότερη στο παρελθόν. Παράλληλα επισήμανε ότι ο όμιλος ενίσχυσε πρόσφατα τη χρηματοοικονομική και νομική του ομάδα και ήδη πληροί τις περισσότερες από τις προδιαγραφές που απαιτούνται για την κύρια αγορά.

    Οι μετοχές της Asos έχουν αυξηθεί περισσότερο από 11.000% από τότε που εισήχθησαν για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο τον Οκτώβριο του 2001.

    Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ανέρχεται σε 2,5 δισ. στερλίνες (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια) και είναι από τις μεγαλύτερες των εταιρειών που είναι εισηγμένες στο AIM. Η μετοχή έκλεισε στις 2.259 πένες την Τετάρτη, σε σύγκριση με την τιμή εισαγωγής της που ήταν μόλις 20 πένες.

    Με την είσοδο της στην κύρια αγορά, η Asos μπορεί να επιλεγεί για την ένταξη της στον δείκτη FTSE 250.

    Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Asos, Nick Beighton, παραιτήθηκε τον Οκτώβριο και δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί.

    Η εταιρεία επανέλαβε ότι αναμένει τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων για αυτό το οικονομικό έτος να κυμανθούν από 110 εκατομμύρια στερλίνες έως 140 εκατομμύρια στερλίνες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Deal 405 εκατ. δολαρίων στον κλάδο της ένδυσης: H Asos εξαγοράζει την Topshop



    ΣΧΟΛΙΑ