• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανεκόπη το ράλι των risk assets, ανακάμπτει ο χρυσός

    Χρυσός: Γιατί οι Γερμανοί σπεύδουν σε αγορές του πολύτιμου μετάλλου


    Ο χρυσός ανέκαμπτε πάνω από τα 1.700 δολάρια/ουγγιά καθώς το παγκόσμιο ράλι των risk assets διακόπηκε για λίγο πριν από τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Federal Reserve.

    Το momentum της ανοδικής κίνησης που σημειώνουν το τελευταίο διάστημα τα assets που θεωρούνται υψηλότερου κινδύνου ξεθύμανε σήμερα, Τρίτη, και το δολάριο ενισχυόταν για πρώτη φορά τις τελευταίες εννέα συνεδριάσεις, καθώς οι επενδυτές «ζυγίζουν» τις νέες προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη. Οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας υποδηλώνουν ότι πάνω από το 90% των οικονομιών θα έχουν ύφεση φέτος – περισσότερες από ό,τι στο απόγειο της Μεγάλης Ύφεσης.

    «Βλέπουμε κάποια κάλυψη short θέσεων και νέες επενδυτικές τοποθετήσεις από ανθρώπους που έχουν εντυπωσιαστεί με την ανθεκτικότητα του χρυσού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκόβετ, επικεφαλής του τμήματος συναλλαγών για τα πολύτιμα μέταλλα στη Marex Spectron.

    Παρ’ όλα αυτά, οι αγορές θα παραμείνουν λογικά σχετικά «ήσυχες» κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης της Fed που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να συνεχίσει να αναπτύσσει μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας – ακόμα κι αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη αυτήν τη στιγμή- και να αφήσει τα επιτόκια πάνω από το μηδέν.

    Η τιμή του χρυσού για άμεση παράδοση (spot) ενισχυόταν κατά 0,6%, στα 1.708,67 δολάρια ανά ουγγιά στο Λονδίνο, συνεχίζοντας να ανακάμπτει μετά την υποχώρηση της περασμένης εβδομάδας.



    ΣΧΟΛΙΑ