• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Ανακάμπτει η μετοχή της Credit Suisse-Αυξημένο ενδιαφέρον αγοραστών για τη μονάδα τιτλοποίησης

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse

    Ulrich Koerner, CEO Credit Suisse


    Για τρίτη ημέρα, η ελβετική τράπεζα βλέπει τις μετοχές της να ανακάμπτουν, καθώς υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον αγοραστών για την μονάδα τιτλοποίησης.

    Μετά το ιστορικό χαμηλό στη τιμή της μετοχής της στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας και της εκτόξευσης των CDS της, η μετοχή στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης ενισχύθηκε τη Δευτέρα ακόμα και κατά΄3,7%, φτάνοντας τα 4,61 ελβετικά φράγκα, ανακάμπτοντας κατά 18% από τα χαμηλά της 29ης Σεπτεμβρίου.

    Στη λίστα των αγοραστών, για την μονάδα τιτλοποίησης, μια κίνηση που συμπεριλαμβάνεται στους σχεδιασμούς της τράπεζας για την αναδιάρθρωσή της, περιλαμβάνονται σύμφωνα με το Bloomberg η Pimco, η Sixth Street και μια επενδυτική ομάδα με επικεφαλής τη Centerbridge Partners.

     Αν και το ενδιαφέρον παραμένει ισχυρό, αναλυτές έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο η πώληση μπορεί να δώσει «ανάσα» στην τράπεζα.

    «Η άρον άρον πώληση περιουσιακών στοιχείων από τη τράπεζα, δεδομένων των συνθηκών της αγοράς είναι πιθανό να οδηγήσει μεν σε μια αγορά, αλλά όχι στην επιθυμητή προσφορά», αναφέρει ο Andreas Venditti, αναλυτής της Vontobel.

    Η πώληση της μονάδας έρχεται μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Credit Suisse να επαναγοράσει 3 δις δολάρια του χρέους της για να καθησυχάσει τους επενδυτές της.

    Στις 27 Οκτωβρίου αναμένεται το σχέδιο αναθεώρησης της τράπεζας, με στόχο, μεταξύ άλλων, και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πελατών της.

    Ο Venditti ανέφερε ότι η τράπεζα χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο με αξιόπιστη στρατηγική και μία πιθανή λύση είναι η επέκταση της αναδιάρθρωσης εντός μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος.

    Μεταξύ των ενεργειών της τράπεζας για αύξηση της κεφαλαιοποίησής της, είναι και η  πώληση του ξενοδοχείου Mandarin Oriental Savoy Zurich.

    Διαβάστε επίσης:

    EKT προς ευρωπαϊκές τράπεζες: Όχι σε υψηλά bonus και μερίσματα, κίνδυνος για κύμα χρεοκοπιών



    ΣΧΟΛΙΑ