• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αλουμίνιο: Σκαρφάλωσε στο υψηλό τριετίας – Κέρδη 32% από τις αρχές του έτους

    • Bloomberg
    Αλουμίνιο: Σκαρφάλωσε στο υψηλό τριετίας - Κέρδη 32% από τις αρχές του έτους


    Το αλουμίνιο διαπραγματεύεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, σημειώνοντας άνοδο 32% από τις αρχές του έτους.

    Βρίσκεται στη δεύτερη θέση από πλευράς κερδών μεταξύ των έξι βασικών μετάλλων που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, μετά τον κασσίτερο. Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη αναμένεται να τροφοδοτήσει τις αγορές αγαθών, από αυτοκίνητα μέχρι τοστιέρες, προσδοκίες που πυροδοτούν την άνοδο.

    Παράλληλα, το αλουμίνιο ενισχύεται από τις εκτιμήσεις ότι η Κίνα, ο μεγαλύτερος παραγωγός, θα περιορίσει την προσφορά για να μειώσει τις εκπομπές, ενώ η διανομή ισχύος στην ασιατική χώρα αναμένεται να συρρικνώσει περαιτέρω την παραγωγή.

    Στο μεταξύ, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα σε διυλιστήριο αλουμινίου της Τζαμάικα αναμένεται να αυξήσει το premium που θα πληρώσουν οι αγοραστές για το αλουμίνιο που αποστέλλεται στις ΗΠΑ στα δυτικά, σε νέα υψηλά επίπεδα, καθώς μια πιθανή έλλειψη πρώτων υλών αλουμινίου θα μπορούσε να πιέσει περαιτέρω την αγορά.

    Η τιμή του αλουμινίου ενισχύονταν νωρίτερα κατά 0,5% και διαπραγματεύονταν στα 2.629 δολάρια ανά τόνο στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, κοντά στο υψηλό των 2.642 δολαρίων που κατέγραψε τον Ιούλιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο 2018.

    Στη Σαγκάη, το μέταλλο αυξήθηκε κατά 1,4%, στα 20,705 γουάν ανά τόνο, το υψηλότερο επίπεδο από το 2008.

    Στα άλλα βασικά μέταλλα η εικόνα είναι μικτή, με τον χαλκό και τον ψευδάργυρο να κινούνται σε χαμηλότερα επίπεδα.

    Τα μέταλλα ανακάμπτουν από την βουτιά της περασμένης εβδομάδας καθώς οι ανησυχίες για τις οικονομικές επιπτώσεις της μετάλλαξης Δέλτα και οι προοπτικές για πρόσθετα κίνητρα στην Κίνα ενισχύουν τις προοπτικές ζήτησης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ