• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Άκρως προκλητικός ο Αλμπαϊράκ για Ελλάδα-Γαλλία: «Ελπίζουμε να βάλουν μυαλό πριν είναι πολύ αργά»

    • Bloomberg

    Μπεράτ Αλμπαϊράκ


    Η κοινή στάση Ελλάδας – Γαλλίας αυτήν τη στιγμή δεν ωφελεί καμία από τις δύο, αλλά ούτε και την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρός του προέδρου Ερντογάν, Μπεράκ Αλμπαϊράκ, προσθέτοντας μάλιστα ότι η Τουρκία είναι σίγουρη πώς Ελλάδα και Γαλλία θα το καταλάβουν κάποια στιγμή, όταν… λογικευθούν, αλλά «ελπίζουμε ότι δεν θα είναι πολύ αργά».

    «Πρέπει να μπουν στη θέση της Τουρκίας: Ποια ευρωπαϊκή χώρα θα δεχόταν τον χάρτη που μας επιβάλλουν; Η ΕΕ δεν πρέπει να παραιτηθεί τόσο εύκολα από το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη όσον αφορά την Τουρκία», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αλμπαϊράκ, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το ποια είναι η άποψή του για τις κυρώσεις που απειλεί να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της διαμάχης της Τουρκίας με την Ελλάδα για τον θαλάσσιο χώρο στην Ανατολική Μεσόγειο.

    «Όταν κρίνεται μεμονωμένα, η Τουρκία βρίσκεται σε μια ισχυρή, αμοιβαία επωφελή σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των χωρών μελών της ΕΕ. Όμως, όσον αφορά την ΕΕ συνολικά, μία ή δύο χώρες που δημιουργούν ενιαίο μέτωπο κατά της Τουρκίας λόγω πολιτικών κινήτρων, εκλογικών ανησυχιών θέτουν σε κίνδυνο οφέλη για ολόκληρη την ομάδα των κρατών της ΕΕ. Η κοινή στάση της Ελλάδας και της Γαλλίας αυτήν τη στιγμή δεν ωφελεί καμία από τις δύο αυτές χώρες ούτε την ΕΕ. Είμαστε σίγουροι ότι θα αναγνωρίσουν το λάθος τους όταν αποκτήσουν κοινή λογική, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα συμβεί όταν θα είναι πλέον πολύ αργά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ