• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αλλαγή πλάνου για την Goldman Sachs: Συνεχίζει την τηλεργασία λόγω Όμικρον

    • Bloomberg

    David Solomon, CEO Goldman Sachs


    Η Goldman Sachs, ένας από τους πιο ένθερμους υπέρμαχους της επιστροφής του προσωπικού στα γραφεία, ζήτησε από τους υπαλλήλους της στις ΗΠΑ να εργάζονται από το σπίτι μέχρι τις 18 Ιανουαρίου, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται σε εθνικό επίπεδο.

    Η μεταστροφή της Goldman έρχεται μετά την υιοθέτηση μιας πιο προσεκτικής στάσης από τους περισσότερους εκ των βασικών της ανταγωνιστών της, συμπεριλαμβανομένων των JPMorgan και Citigroup, καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στις ΗΠΑ, ενθαρρύνοντας το προσωπικό να συνεχίσει την εργασία του το νέο έτος από το σπίτι.

    “Καθώς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε την πορεία αυτής της αυξητικής πορείας των κρουσμάτων, ενθαρρύνουμε τώρα όσους μπορούν να εργαστούν αποτελεσματικά από το σπίτι να το κάνουν”, ανέφερε η τράπεζα την Κυριακή σε σημείωμα προς τους υπαλλήλους.

    Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Goldman επέμενε στην εφαρμογή του σχεδίου επιστροφής στο γραφείο, καθιστώντας υποχρεωτικές τις αναμνηστικές δόσεις εμβολιασμού.

    Στις 27 Δεκεμβρίου, η Goldman Sachs είχε επισημάνει στο προσωπικό της ότι όσοι εισέρχονται στα γραφεία της τράπεζας πρέπει να έχουν εμβολιαστεί και με την αναμνηστική δόση έως την 1η Φεβρουαρίου, εάν υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις μέχρι τότε.

     Η εξάπλωση του ιού

    Η περιοχή της Νέας Υόρκης έχει πληγεί σκληρά από την εκτίναξη των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, εγείροντας ανησυχίες για το τι θα συμβεί στους πύργους των  γραφείων και στα σχολεία, καθώς οι οικογένειες επιστρέφουν από τις διακοπές των εορτών τις επόμενες ημέρες.

    Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε ορισμένες τράπεζες να αναθεωρήσουν τις στρατηγικές τους για την εξ αποστάσεως εργασία κατά τις τελευταίες εβδομάδες, με ορισμένες από αυτές να αναβάλουν την υποχρεωτική επιστροφή στα γραφεία.

    Η JPMorgan προσφέρει στους εργαζομένους τη δυνατότητα να εργάζονται από το σπίτι τις πρώτες εβδομάδες του τρέχοντος έτους, ανέφερε η τράπεζα στο προσωπικό σε σημείωμα την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία από την 1η Φεβρουαρίου.

    Η Citigroup ζήτησε από τους υπαλλήλους να εργαστούν από το σπίτι για τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους, εάν έχουν τη δυνατότητα. Η Bank of America επίσης προτρέπει τους υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι αυτή την εβδομάδα.

    Τέλος, η Jefferies Financial Group ζήτησε από το προσωπικό τον περασμένο μήνα να εργαστεί εξ αποστάσεως και να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Rich Handler μπήκε σε καραντίνα τον Δεκέμβριο αφού βρέθηκε θετικός στον Covid-19.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η νέα καριέρα του Σεμπάστιαν Κουρτς: Υπεύθυνος στρατηγικής στην επενδυτική εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Peter Thiel



    ΣΧΟΛΙΑ