• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αύξηση 20% στις κεφαλαιακές απαιτήσεις τους αναμένουν να δουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες

    • Bloomberg
    Τράπεζα


    Οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες είναι πιθανό να δουν να αυξάνονται κατά 20% οι κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις ίδιες, καθώς η κατάρρευση αρκετών μικρότερων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων φέτος κάνει ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοοικονομικής ευρωστίας του κλάδου, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

    Οι νέες απαιτήσεις μπορεί να ανακοινωθούν ακόμη και μέσα στον Ιούνιο, ενώ θα είναι διαφορετικές για κάθε τράπεζα ανάλογα με τις δραστηριότητές της, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές.

    Τη μεγαλύτερη αύξηση θα δουν οι τράπεζες που έχουν μεγάλη δραστηριότητα στο trading, αλλά σημαντικές αυξήσεις θα μπορούσαν να δουν και οι τράπεζες που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις προμήθειες.

    Οι ρυθμιστικές Aρχές του κλάδου σε όλο τον κόσμο αυστηροποιούν τους κανόνες για τα κεφάλαια των τραπεζών, καθώς προσπαθούν να ολοκληρώσουν το τελευταίο κεφάλαιο της απάντησής τους στη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Καθώς οι μνήμες από την πιστωτική κρίση ξεθωριάζουν, οι πολιτικοί προσπαθούν κατά καιρούς να χαλαρώσουν τα στάνταρ, αλλά η κατάρρευση τραπεζών στις ΗΠΑ φέτος λειτούργησε ως υπενθύμιση για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν τράπεζες που δεν είναι αρκετά εύρωστες.

    Ο κλάδος και οι επενδυτές προετοιμάζονται για αυξήσεις εδώ και μήνες και περιμένουν με ανυπομονησία τις λεπτομέρειες για το νέο πλαίσιο.

    Ο Οικονομικός Διευθυντής της JPMorgan Chase & Co, Jeremy Barnum, δήλωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η τράπεζα αναμένει τις προτάσεις για την εφαρμογή νέων προτύπων της Βασιλείας «ανά πάσα στιγμή πλέον». Ανάφερε επίσης πως αν και η τράπεζα θα εναντιωθεί στις απαιτήσεις για περισσότερα κεφάλαια, προετοιμάζεται εντούτοις για την αύξηση αυτών.

    Διαβάστε επίσης

    Mytilineos, Motor Oil, ΕΛΠΕ, ΔΕΗ: Μάχη με εξαγορές με στόχο τα χρυσά πράσινα EBITDA και τις υψηλές αποτιμήσεις

    Χρήστος Γιανναράς: Οι πολίτες είναι απλώς οι παίκτες σε ένα παιχνίδι εξουσίας

    Επενδυτική βαθμίδα: Τι είναι και γιατί αφορά το απλό νοικοκυριό και τη μικρομεσαία επιχείρηση


    Εκλογές 2023 – Όλη η επικαιρότητα στο mononews.gr

    Οδηγός – Πού και πώς ψηφίζω στις 25 Ιουνίου

    Δείτε live τον χάρτη των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ