• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτοί είναι οι νέοι δισεκατομμυριούχοι που δημιούργησε ο κορονοϊός


    Μπάλες από γάζες. Επίδεσμοι. Αποστειρωμένες γάζες.

    Η Allmed Medical Products Co. κατασκευάζει κάθε είδους προϊόν από γάζα που μπορεί να φανταστεί κανείς. Επίσης, παράγει χειρουργικές μάσκες, και τα προϊόντα της είναι περιζήτητα στην Κίνα αυτές τις μέρες.

    Ο πρόεδρος της Cui Jinhai, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία, που έχει έδρα στην επαρχία Hubei, στο επίκεντρο της επιδημίας κορονοϊού, βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των μεγιστάνων ιατρικών και βιοτεχνολογικών βιομηχανιών της Κίνας, οι οποίοι έχουν αυξήσει την περιουσία τους κατά 17 δισεκατομμύρια δολάρια, παρά το γεγονός ότι οι αγορές διεθνώς βυθίζονται, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires. Οι μετοχές της Allmed έχουν υπερδιπλασιαστεί φέτος, μετατρέποντας τον Cui σε δισεκατομμυριούχο.

    Η πανδημία Covid-19 με περισσότερα από 130.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ωθεί την παγκόσμια οικονομία προς την ύφεση, όμως παράλληλα έχει οδηγήσει σε αλματώδη αύξηση τις πωλήσεις των Ασιατών που κατασκευάζουν από κιτ γρήγορου διαγνωστικού ελέγχου μέχρι μάσκες. Η αυξημένη ζήτηση παρατηρείται πλέον και στη Δύση, ενισχύοντας τις μετοχές της Vir Biotechnology Inc., που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία συνεργάζεται με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας για την έρευνα του κορονοϊού. Η μετοχή εκτινάχθηκε κατά 11% την Πέμπτη και έχει σχεδόν τριπλασιαστεί το 2020.

    Η αύξηση των μετοχών όπως αυτή της Allemed μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημάδι ότι οι επενδυτές ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν ένα φωτεινό σημείο στη ζοφερή παγκόσμια οικονομία, όπου δεν υπάρχει φως εν μέσω της πανδημίας, με τη συνεχή ζήτηση προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση ή τη θεραπεία του ιού, δήλωσε η Nikkie Lu αναλύτρια της Bloomberg Intelligence. Η άνοδος της Allmed προκλήθηκε από την εκτίναξη των εγχώριων πωλήσεων, καθώς οι Κινέζοι καταναλωτές και τα νοσοκομεία έσπευσαν να αγοράσουν τα προϊόντα εξαγωγής της εταιρείας. Η Allmed αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    “Ίσως η πανδημία μόλις ξεκίνησε”, είπε η Lu.

     Μουντή αγορά

    Οι μετοχές της Guangzhou Wondfo Biotech Co., ενός κατασκευαστή κιτ γρήγορου διαγνωστικού ελέγχου και τεστ αντισωμάτων, έχουν κερδίσει περισσότερο από 40% φέτος, μετατρέποντας τον πρόεδρο της Li Wenmei και τη σύζυγό του Wang Jihua σε ζευγάρι δισεκατομμυριούχων. Ο Wang είναι ο πρόεδρος.

    Αυτή η όαση σε μία κατά τα άλλα θλιβερή αγορά αποτέλεσε πλεονέκτημα για τους δισεκατομμυριούχους της φαρμακοβιομηχανίας στην Ασία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην ιατρού An Kang, προέδρου και μεγαλύτερου μετόχου της Hualan Biological Engineering, η οποία κατασκεύασε τα εμβόλια για τον ιό της γρίπης H1N1 και πραγματοποιεί έρευνα για τον Covid-19.

    Η Hangzhou Tigermed Consulting Co., που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Ye Xiaoping, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη, ενισχύθηκε κατά 8% φέτος, καθώς η ομάδα φαρμακευτικών ερευνών εγκρίθηκε από τις κινεζικές αρχές για μια κλινική δοκιμή του Remdesivir, ενός νέου αντιιικού φαρμάκου.

     



    ΣΧΟΛΙΑ