• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτή είναι η δισεκατομμυριούχος CEO που πήρε πέρυσι αμοιβή 281 εκατ. δολάρια


    H Denise Coates, ιδρύτρια και CEO της online εταιρείας στοιχημάτων Bet365 Group Ltd., έλαβε πέρυσι αμοιβή 220 εκατ. στερλίνες (281 εκατ. δολ.), γεγονός που την τοποθετεί στη λίστα με τα υψηλότερα αμειβόμενα στελέχη παγκοσμίως.

    Τα στοιχεία αυτά συμπεριλαμβάνονται στους λογαριασμούς της Bet365 για το έτος που έληξε στις 25 Μαρτίου 2018 και ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Αν και στα έγγραφα δεν κατονομάζεται η Coates, υπάρχει αναφορά ότι η αμοιβή δόθηκε στο πιο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας.

    Σημειώνεται ότι το ποσό αυτό είναι υψηλότερο από την αμοιβή που λαμβάνουν οι CEO των δημόσιων επιχειρήσεων στη Βρετανία και κατά 10% υψηλότερο από το βασικό μισθό που έλαβε την προηγούμενη χρονιά, τα 199,3 εκατ. στερλίνες. Η Coates, 51 ετών, έχει περιουσία αξίας 199,3 δισ. λιρών μαζί με την οικογένεια της, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times. Κατέχει πάνω από το 50% της Bet365, με βάση με στοιχεία του Ιουλίου 2015.

    Οι καθαρές αποδοχές της είναι υψηλότερες από οποιουδήποτε άλλου CEO που περιλαμβάνεται στη λίστα του δείκτη S&P 500 Index, με τις κορυφαίες εταιρείες δημοσίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Bloomberg Pay Index.

    Επιπλέον, καταβλήθηκαν μερίσματα ύψους 80,7 εκατομμυρίων λιρών στους διευθυντές της εταιρείας Stoke-on-Trent, με έδρα την Αγγλία, μεταξύ των οποίων η Denise Coates, ο αδελφός της John Coates και ο πατέρας της Peter Coates, όπως καταγράφουν οι λογαριασμοί.

    Η Bet365 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων της Βρετανίας σε πωλήσεις, μετά τη δημόσια εταιρεία GVC Holdings Plc, έναν άλλο παίκτη του διαδικτύου.

    Τα λειτουργικά κέρδη της Bet365 αυξήθηκαν κατά 31% στα 660 εκατ. στερλίνες το περασμένο έτος. Έκτοτε, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αυξήσει τους φόρους στα στοιχήματα και να πιέσει τη βιομηχανία να αποκτήσει μεγαλύτερη διαφάνεια, μειώνοντας τις προοπτικές για τα κέρδη της και επηρεάζοντας αρνητικά τις τιμές των μετοχών ορισμένων από τους ανταγωνιστές της Bet365.

    Denise Coates



    ΣΧΟΛΙΑ