ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μπορεί η πανδημία να έπληξε ανεπανόρθωτα την παγκόσμια οικονομία, όμως υπάρχει μία χώρα, που κατάφερε να πλουτίσει.
Αυτή είναι η Δανία, αφού οι Δανοί είναι τώρα πλουσιότεροι σε σχέση με πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID- 19. Τα νοικοκυριά είδαν την περιουσία τους να εκτινάσσεται στα 930 δισ. δολάρια ή αλλιώς στα 5,66 τρισ. κορόνες.
Τα τελευταία δύο τρίμηνα, ο πλούτος αυξήθηκε κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες, αντισταθμίζοντας την απώλεια 541 δισ. κορόνων κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2020.
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι ο πλούτος πρόκειται να αυξηθεί σε νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο καθώς οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αρνητικό αποτέλεσμα του νέο lockdown που επέβαλε η δανική κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό στη Δανία διαθέτει πλούτο αξίας 2 εκατ. κορόνων. Ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία των περισσότερων οικογενειών είναι λιγότερα από τον μέσο όρο, καθώς τα πλουσιότερα νοικοκυριά διαθέτουν σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου περιουσία.
Όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα, εστιάζοντας μόνο στις αποταμιεύσεις από συντάξεις, το 43% κατέχει το 10% του πληθυσμού.
Διαβάστε σχετικά:
«Στοχευμένος ημιεγκλεισμός»: Το σχέδιο της Δανίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.