• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Αυτή η χώρα έγινε πλουσιότερη μέσα στην πανδημία

    • Bloomberg


    Μπορεί η πανδημία να έπληξε ανεπανόρθωτα την παγκόσμια οικονομία, όμως υπάρχει μία χώρα, που κατάφερε να πλουτίσει.

    Αυτή είναι η Δανία, αφού οι Δανοί είναι τώρα πλουσιότεροι σε σχέση με πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας COVID- 19. Τα νοικοκυριά είδαν την περιουσία τους να εκτινάσσεται στα 930 δισ. δολάρια ή αλλιώς στα 5,66 τρισ. κορόνες.

    Τα τελευταία δύο τρίμηνα, ο πλούτος αυξήθηκε κατά 709 δισεκατομμύρια κορώνες, αντισταθμίζοντας  την απώλεια 541 δισ. κορόνων κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2020.

    Η κεντρική τράπεζα δήλωσε ότι ο πλούτος πρόκειται να αυξηθεί σε νέο ρεκόρ το τέταρτο τρίμηνο καθώς οι αγορές συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά. Αυτό θα βοηθήσει να ξεπεραστεί το αρνητικό αποτέλεσμα του νέο lockdown που επέβαλε η δανική κυβέρνηση αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων.

    Τα στοιχεία δείχνουν ότι, κατά μέσο όρο, κάθε νοικοκυριό στη Δανία διαθέτει πλούτο αξίας 2 εκατ. κορόνων. Ωστόσο, τα περιουσιακά στοιχεία των περισσότερων οικογενειών είναι λιγότερα από τον μέσο όρο, καθώς τα πλουσιότερα νοικοκυριά διαθέτουν σημαντικά υψηλότερη του μέσου όρου περιουσία.

    Όπως αναφέρει η κεντρική τράπεζα, εστιάζοντας μόνο στις αποταμιεύσεις από συντάξεις, το 43% κατέχει το 10% του πληθυσμού.

    Διαβάστε σχετικά:

    «Στοχευμένος ημιεγκλεισμός»: Το σχέδιο της Δανίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας



    ΣΧΟΛΙΑ