• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    A.P. Moller-Maersk: Ελπιδοφόρα μηνύματα από τον κολοσσό του κλάδου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

    • Bloomberg

    Soren Skou, CEO Maersk


    Ο ναυτιλιακός κολοσσός A.P. Moller-Maersk αναβάθμισε τις ετήσιες προβλέψεις της λόγω της ανάκαμψης της ζήτησης και των σαρωτικών προσπαθειών για μείωση του κόστους.

    Η εταιρεία εμπορευματοκιβωτίων, η οποία έχει περικόψει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, δήλωσε ότι τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων θα κυμανθούν από 7,5 δισεκατομμύρια έως 8 δισεκατομμύρια δολάρια, πριν από το κόστος αναδιάρθρωσης και ενοποίησης. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη, που έκανε λόγο για 6 με 7 δισ. δολάρια, αναφέρει η ανακοίνωση.

    «Η αναβάθμιση υπογραμμίζει την ισχυρή δυναμική των κερδών», δήλωσε ο Brian Borsting, αναλυτής της Danske Bank A/S.

    Η Maersk με έδρα την Κοπεγχάγη, η οποία μεταφέρει περίπου το 15% των θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι υπήρχε «συνεχής ανάκαμψη της ζήτησης» το τρίτο τρίμηνο. Παρουσίασε έσοδα 9,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τρίμηνο και EBITDA 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η Maersk προχωρά σε σημαντική αναδιάρθρωση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19. Το κόστος αναδιάρθρωσης θα κυμανθεί σε 100 εκατ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο και σχετίζεται με περίπου 2.000 περικοπές θέσεων εργασίας, καθώς αναδιοργανώνει τις επιχειρήσεις της στη θάλασσα αλλά και τις υπηρεσίες logistics.

    Η αύξηση σχεδόν κατά 20% στην πρόβλεψη του EBITDA για ολόκληρο το έτος σημαίνει ότι οι αναλυτές είναι πιθανό να αναβαθμίσουν ουσιαστικά τις εκτιμήσεις τους, ανέφερε ο αναλυτής της Jefferies, David Kerstens σε σημείωμα.

    Η αναβάθμιση αυτή θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει καλή είδηση για τους δανειστές της Maersk, καθώς μπορεί να αλλάξει η αρνητική αξιολόγηση που έχει διατυπώσει για τη ναυτιλιακή η S&P Global Ratings, σύμφωνα με τον Borsting της Danske.  Ήδη η Moody’s Investors Service αναβάθμισε την προοπτική σε θετική.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ