• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    Α.Χ. Πόβλσεν: Στα χέρια του Δανού δισεκατομμυριούχου η ποδοσφαιρική ομάδα Μίντιλαντ

    • NewsRoom
    Ο Δανός δισεκατομμυριούχος Άντερς Χολς Πόβλσεν

    Ο Δανός δισεκατομμυριούχος Άντερς Χολς Πόβλσεν


    Ο Άντερς Χολς Πόβλσεν, ο Δανός δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Bestseller, εταιρείας- κολοσσού στα ρούχα, αγόρασε τη Μίντιλαντ, μία από τις πιο επιτυχημένες ποδοσφαιρικές ομάδες της Δανίας.

    Ο Πόβλσεν, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 5,7 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Bloomberg, κατέχει πλέον το 95,5% των μετοχών του συλλόγου μέσω της εταιρείας συμμετοχών Heartland, αφού αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο από τον Βρετανό επιχειρηματία Μάθιου Μπέναμ.

    Επί των ημερών του Μπέναμ, η Μίντιλαντ έχει κερδίσει τα τελευταία 9 χρόνια 3 πρωταθλήματα Δανίας, ενώ βρίσκεται στις πρώτες 60 θέσεις της Ευρώπης σε επίπεδο συλλόγων, σύμφωνα με τη βαθμολογία της UEFA.

    Από το 2021 στη Heartland ανήκε το 25% της ομάδας, η οποία έχει ως έδρα τη δυτική Δανία. Ο Μπέναμ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και της αγγλικής Μπρέντφορντ από την Premier League, είπε πως έχει συνεργαστεί με τη Heartland για την ανάπτυξη της Μίντιλαντ την τελευταία διετία και πως ο ίδιος δεν έχει «καμία αμφιβολία ότι ο σύλλογος βρίσκεται στα σωστά χέρια», σύμφωνα με δήλωση που έκανε αργά την Τρίτη.

    Διαβάστε επίσης:

    Intel: Εγκαταλείπει το deal των 5,4 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Tower Semiconductor

    Ιρλανδία: ATM μοίραζαν δωρεάν χρήματα λόγω τεχνικού προβλήματος

    DZ Bank για Ελλάδα: Σπριντ για την επενδυτική βαθμίδα το φθινόπωρο – Διατηρεί τις θέσεις στα ομόλογα



    ΣΧΟΛΙΑ