• Πολιτική

    Οι αντιεξουσιαστές «καίνε» τα Εξάρχεια: Βροχή μολότοφ, φωτιές και πετροπόλεμος (video)

    • NewsRoom


    Με μια βροχή από μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες οι αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, αμέσως μετά το τέλος της νυχτερινής πορείας για την επέτειο της μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Η πορεία των αντιεξουσιαστών και των συλλογικοτήτων ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 20:00 με περίπου 1.000 μέλη να μεταβαίνουν εν συνεχεία, στο σημείο όπου βρήκε το θάνατο ο Γρηγορόπουλος. Αμέσως μετά ξεκίνησαν τα επεισόδια με την Αστυνομία.

    Μεγάλος όγκος των αντιεξουσιαστών που ήταν στην πορεία κινήθηκαν ήδη προς τα Εξάρχεια και έχουν ανάψει φωτιές στην πλατεία και σε γύρω δρόμους. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ να επιχειρούν για να τους διαλύσουν. Ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες στην οδό Μπουμπουλίνας.

    Στην περιοχή των Εξαρχείων υπολογίζεται πως βρίσκονται γύρω στους 1000 αναρχικούς. Τα επεισόδια γίνονται στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Στουρνάρη, Τσοσίτσα, Μπουμπουλίνας και Σολωμού.

    Διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν τους δημοσιογράφους από την οδό Στουρνάρη ώστε να μην μεταδίδεται εικόνα από τα επεισόδια με τους αντιεξουσιαστές.

    Λίγο μετά τις 9 το βράδυ τα επεισόδια είχαν ως επίκεντρο την περιοχή γύρω από την οδό Μπουμπουλίνας, ενώ η Αστυνομία είχε ήδη προχωρήσει σε 22 προσαγωγές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Πυροδότησε τη βόμβα» ο Τραμπ: Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΑΔΕ: Στο φως η λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θεσσαλονίκη: Ένταση και επεισόδια στην πορεία για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου



    ΣΧΟΛΙΑ