• Big Story

    Οι Τούρκοι φορτώνουν στους “8” της Αλεξανδρούπολης το σχέδιο δολοφονίας του Erdogan (video)


    Χοντραίνει το μπλέξιμο για την Ελλάδα με τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες που παραμένουν στην Αλεξανδρούπολη αιτούμενοι πολιτικό άσυλο. Όπως ισχυρίζεται η τούρκικη εφημερίδα “Star” σε δημοσίευμά της, οι “8” φέρονται ως οι βασικοί ύποπτοι για το σχέδιο δολοφονίας του Recep Tayip Erdogan.

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι “8” ανήκουν στην ομάδα των κομμάντο που πραγματοποίησαν την έφοδο τη νύχτα του πραξικοπήματος στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου διέμενε ο Τούρκος πρόεδρος, με σκοπό να τον σκοτώσουν.

    Το σχέδιο τελικώς απέτυχε, καθώς η προσωπική φρουρά του Erdogan (περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί) κατάφερε να εξουδετερώσει τους στασιαστές, να φυγαδεύσει τον Πρόεδρο και να τον κρατήσει ασφαλή. Ο Erdogan – αφού αρχικά μεταφέρθηκε σε κτήριο γειτονικό του ξενοδοχείου όπου διέμενε – αμέσως επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο με προορισμό το προεδρικό αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε επιτόπου.

    Το παρακάτω βίντεο δείχνει την απόπειρα των κομάντος κατά του Τούρκου Προέδρου:

    Η καταδίωξη του Προέδρου όμως συνεχίστηκε καθώς το προεδρικό αεροσκάφος κατάφεραν να εντοπίσουν δύο μαχητικά F16 που βρίσκονταν υπό την επιρροή των πραξικοπηματιών και προσπάθησαν να το παρενοχλήσουν.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας “Star”, η οποία πρόσκειται στην κυβέρνηση, οι κομάντος που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Erdogan, μετά την αποτυχημένη τους απόπειρα, διασκορπίστηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις ενώ η ομάδα των “8” επιβιβάστηκε σε ένα ελικόπτερο και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο.

    Ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, όπως φαίνεται, ήταν μεγάλος, από την στιγμή που κατόρθωσαν να ανακαλύψουν το σχέδιο της δολοφονίας του Προέδρου και να το ανατρέψουν.

    Τώρα το ερώτημα είναι το τι θα απογίνει η ομάδα των “8” που παραμένουν σε ελληνικό έδαφος. Γεγονός που περιπλέκει πολύ τα πράγματα για την Ελλάδα, η οποία δέχεται έντονες πιέσεις προκειμένου να εκδώσει τους στρατιωτικούς πίσω στην Τουρκία.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μπορεί να δεσμεύθηκε στον Τούρκο ομόλογό του ότι η έκδοσή τους θα εξεταστεί όσο πιο σύντομα γίνεται και με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και από την πλευρά του ο Εrdogan να μετέφερε ανάλογη υπόσχεση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι οι οκτώ πραξικοπηματίες θα επιστραφούν στην Τουρκία μέσα σε 15 μέρες, τα πράγματα όμως δείχνουν ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει έκθετη για μία ακόμη φορά σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.

    Από την άλλη, οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσα, όπως και εκείνες του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνου Σκανδάμη (επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά) ο οποίος χαρακτήρισε άστοχη τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας ότι είναι πολύ ισχυρό το επιχείρημα της Τουρκίας για έκδοση των 8 στρατιωτικών, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μπερδέψουν τα πράγματα ακόμα περισσότερο.

    Γεγονός πάντως είναι ότι η Ελλάδα παραμένει εκτεθειμένη για άλλη μια φορά και η θέση της είναι εξαιρετικά λεπτή, καθώς, όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες περιπτώσεις, ένα διπλωματικό επεισόδιο μπορεί άνετα να προκύψει με σοβαρότατες συνέπειες για τη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/gerovasili-gia-tin-erevna-se-sklavouni-ena-akoma-chtipima-stin-aftheresia-trapezikon-idrimaton-ke-ton-forofigadon-pelaton-tous/62236

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/pios-kremase-ti-proedro-tis-ete-louka-katseli/62181



    ΣΧΟΛΙΑ