• Big Story

    Κανένα σχέδιο για μετανάστες. Απλά ελπίζουν να πάνε στον Σκαραμαγκά (από τον Πειραιά)

    • NewsRoom


    Την στιγμή που κορυφώνονται οι συζητήσεις για την πρώτη αξιολόγηση ,το μεταναστευτικό έρχεται να επισκιάσει όλη την πολιτική επικαιρότητα. Το γεγονός ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται προσωρινά στον Πειραιά δεν πείθονται να μπουν στα λεωφορεία για να πάνε στους χώρους φιλοξενίας που έχουν επιλεγεί από την πολιτεία δημιουργεί καθημερινά όλο και περισσότερα προβλήματα ενώ η πρωτοβουλία κάποιων να τους οδηγήσουν μέχρι την Βουλή κρίνεται από απαράδεκτη ως επικίνδυνη.

    Οι «αλληλέγγυοι» μέσα από την καθημερινή τους ενασχόληση με το θέμα φαίνεται ότι πλέον ελέγχουν τον χώρο του Πειραιά επηρεάζοντας ανθρώπους οι οποίοι είναι απελπισμένοι και δεν θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να αντιμετωπίσει πολιτικά τους αλληλέγγυους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς δεν έχει άλλο τρόπο αντίδρασης.

    Οι υπεύθυνοι της Μεταναστευτικής Πολιτικής θεωρούν ωστόσο ιδιαίτερα σημαντικό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αφού οι πληροφορίες λένε ότι θα έχει ολοκληρωθεί το κέντρο φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά το οποίο θεωρείται ότι θα λειτουργήσει ως πρότυπο. Εκεί αναμένεται να φιλοξενηθούν περισσότεροι από 3.500 πρόσφυγες μέσα σε ξύλινα σπίτια ενώ θα υπάρξουν και εγκαταστάσεις για χώρους απασχόλησης των παιδιών.

    Τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής ευελπιστούν ότι κατ αρχήν θα πειστούν οι «αλληλέγγυοι» ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο είναι ικανοποιητικές έτσι ώστε στην συνέχεια να ξεκινήσει η μεταφορά και των προσφύγων.

    Ταυτόχρονα πάντως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι το μεταναστευτικό έχει κατοχυρωθεί ως πρώτο θέμα στην ατζέντα στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης –των απόψεων του Άδωνη Γεωργιάδη- τα οποία προσδοκούν να έχουν οφέλη μέσα από αυτή την ιστορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/o-pitsirikas-pou-pezi-drums-ke-treleni-to-diadiktiovideo/36409

     



    ΣΧΟΛΙΑ