ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το πάρτι των μετοχών και η αστυνομία, το μυστικό του Στάσση και της ΔΕΗ, τα χρόνια πολλά του Τόλη και οι φέτες Σβαν, οι κρίσιμες ώρες για Παπανδρέου-Μουζάκη-Θάνου, το transformation της Metlen, ποιοι είναι έξαλλοι με τον Τσάφο, και η χαρισματική εγγονή του Προκοπίου
Την προοπτική αποσπασματικής πώλησης του ποσοστού 10,4% στα Αττικά Πολυκαταστήματα εξετάζουν οι τράπεζες, Alpha, Εθνική, Eurobank και Πειραιώς. Πρόκειται για το ποσοστό που ήλεγχε η Folli Follie Συμμετοχών και το οποίο εξαιρέθηκε της προστασίας που πέτυχε ο όμιλος Folli Follie κατά την εκδίκαση της αίτησης προστασίας την περασμένη εβδομάδα.
Οι τράπεζες έχουν σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναθέσει σε σύμβουλο τη διενέργεια option analysis, που θα αξιολογήσει το κατά πόσο συμφέρει η πώληση του 10,4% ή αντίθετα το κατά πόσο είναι προτιμότερο να περιμένουν τις εξελίξεις που θα κρίνουν και την τύχη του υπολοίπου ποσοστού, δηλαδή το 25,27%, που με βάση τη δικαστική απόφαση τελεί υπό δίμηνη πρoστασία.
Αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα, η προοπτική της αποσπασματικής πώλησης του 10,4% εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, με δεδομένο το ενδιαφέρον που διατηρούν οι υφιστάμενοι μέτοχοι του 51% στα Αττικά Πολυκαταστήματα, δηλαδή οι κ. Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος και οι οποίοι διαθέτουν άλλωστε προτιμησιακό δικαίωμα.
Κατά τη συζήτηση της αίτησης προστασίας οι τράπεζες επεδίωξαν την εξαίρεση του συνόλου του ποσοστού που έχουν ως ενέχυρο στη Folli Follie και το οποίο ήλεγχαν η Folli Follie Συμμετοχών και η Folli Follie Group σε ποσοστό 10,4% και το 25,27% αντίστοιχα. Κατά τη συζήτηση απορρίφθηκε το αίτημα που υπέβαλε μόλις την περασμένη Δευτέρα η Folli Follie Συμμετοχών για προστασία από τους πιστωτές και το ποσοστό της στα Αττικά Πολυκαταστήματα, εξαιρέθηκε της προστασίας, περνώντας ουσιαστικά στον έλεγχο των τραπεζών. Το αιφνιδιαστικό άλλωστε αίτημα της Folli Follie Συμμετοχών για προστασία από τους πιστωτές, έθεσε οριστικά τον όμιλο Folli Follie απέναντι στις τράπεζες, οι οποίες ήταν διατεθειμένες να συναινέσουν στο αίτημα προστασίας του ομίλου μόνο υπό την προϋπόθεση εξαίρεσης του περιουσιακού της στοιχείου στα Αττικά Πολυκαταστήματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κ. Λαμπρόπουλος (Αττικά Πολυκαταστήματα) στο mononews: «Θέλουμε και μπορούμε να αποκτήσουμε το ποσοστό της FF στα Attica»
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αττικά Πολυκαταστήματα: «Θέλουμε εμείς το ποσοστό του Κουτσολιούτσου»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραγδαίες εξελίξεις: Πωλητήριο στο 35,5% της Folli Follie στα Attica
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Santander για ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Τιμή στόχος στα €53 και περιθώριο ανόδου πάνω από 25%
- Ericsson: Γιατί εγκαταλείπει την πάλαι ποτέ «Silicon Valley της Σουηδίας»
- Σοφία Ζαχαράκη: «Το δημογραφικό αποτυπώνεται πλέον καθαρά και στα σχολεία»
- Κικίλιας: 51% περισσότεροι έκτακτοι έλεγχοι στα πλοία – Αύξηση και στις απαγορεύσεις απόπλου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.